Annons:

Harald grävde fram utlagd köttbit på morgonpromenaden i Vimmerby

På tisdagens morgonpromenad i Gästgivarehagen i Vimmerby grävde labradorhanen Harald fram en utlagd köttbit. Foto: Privat

Harald grävde fram utlagd köttbit på morgonpromenaden i Vimmerby

Nya fynd av vad som misstänks vara utlagd ”preparerad” mat för hundar har hittats i Vimmerby. På tisdagens morgonpromenad i Gästgivarehagen grävde labradoren Harald fram en köttbit. Nu vill matte Carita Thörn varna andra hundägare.

Annons:

I förra veckan berättade vi om två hundar i Vimmerby som fick avlivas efter att ätit ”preparerad” mat som hade lagts ut i ett bostadsområde i närheten av allaktivitetshuset Fabriken.

Nu verkar det vara dags igen – och i samma ände av staden.

"Blev som tokig"

I sista stund lyckades Micke Thörn slita en köttbit ur munnen på sin labradorhane Harald, som hunden hade grävt fram ur snön I Gästgivarehagen på tisdagens morgonpromenad.

– Men det började egentligen redan på kvällspromenaden på måndagen. Vi gick in på stigen i hagen och en bit in där blev han som tokig och började gräva i en snöhög. Hanbetedde sig inte alls som han brukar, berättar matte Carita Thörn.

– Såklart undrade jag vad det var, men såg inte, utan drog bara iväg med honom.

Grävde fram köttbit

När det var dags för morgonpromenad i morse upprepade sig historien i Gästgivarhagen, fast en bit ifrån måndagskvällens ställe.

– Han började gräva igen, och det här gången fick han fram en stor köttbit. Som tur var lyckades Micke få tag på köttbiten annars hade Harald ätit upp den. Vi har sparat den om det blir aktuellt att analysera om flera drabbas.

Varnar andra hundägare

Nu vill Carita och Micke varna andra hundägare.

– Man kan inte bara förbise sådant här. Det har hänt alldeles för mycket den senaste tiden. Senast det hittades utslängd mat i Gästgivarehagen blev en bekants hund så sjuk att hon fick ligga på djursjukhuset i Linköping i en vecka, berättar Carita Thörn.

Harald klarade sig oskadd.

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt