Annons:

Tvingades stänga – nu har gymmet fått öppna igen

WAHK har fått öppna sitt gym i Vimmerby igen. Bilden är en genrebild. Foto: Pixabay

Tvingades stänga – nu har gymmet fått öppna igen

I januari tvingades Vimmerby Atlet- och Hälsoklubb, WAHK, stänga ned sitt gym i idrottshallen. Föreningen kände sig orättvist behandlad – men nu har kommunen svängt.
– Det är jätteskönt, säger ordförande Fredrik Ericsson.

Annons:

Beslutet att WAHK:s gym i idrottshallens källare skulle stängas ned togs av kommunens krisledningsnämnd med anledning av den nyinstiftade pandemilagen. 

Detta då gymmet ligger i en kommunal anläggning.

Föreningen kände sig samtidigt orättvist behandlade, då övriga gym i Vimmerby kunde hålla öppet. 

I fredags svängde kommunledningen och WAHK får ha öppet igen. 

– De hade krisledningsnämnd i fredags och efter beskedet öppnade vi direkt. Jag har legat på och hört mig för bland klubbar runt omkring. Vissa av de hyr också av sina kommuner och de hade tagit beslut om att de skulle likställas med de privata aktörerna. Det var det jag drev, för det enda vi lever på är medlemsintäkter. De gick på den linjen i fredags och det är väldigt skönt, säger WAHK:s ordförande Fredrik Ericsson.

Han säger att man tar covid-19 på största allvar.

– Vi har plats för 28, men nu är det tolv stycken som kan träna samtidigt. Vi har skyltar, handsprit och ordningsregler uppsatta. Vi kan verkligen sprida ut oss.

Förlorat medlemmar

Han är väldigt nöjd med att kommunen gick dem till mötes.

– Jag har haft mycket kontakt med Mirja Holgersson (fritidssamordnare) och hon har varit väldigt lyhörd. Jag tycker att kommunen har skött det bra, sedan tar det lite tid innan det kommer upp på dagordningen. Men nu likställs vi som övriga gym i Sverige i alla fall. 

Han säger dock att man förlorat en stor andel av sina medlemmar.

– Medlemmarna tecknar sig för helår och vi har nog förlorat 20 procent av våra medlemmar. De har gått till andra gym och det kommer bli en smäll för oss. En månad är nog maxgränsen för vad vi tål.

Föreningen har mellan 150 och 200 medlemmar och klubbkänslan är stor, menar Fredrik Ericsson.

– Det märktes inte minst i helgen. Den sociala biten är viktig och många stod och pratade med varandra i helgen, det värmer i ordförandehjärtat. Det är jätteskönt att det blev så här. Alla läser inte nyheterna, utan de tror att det är vi i WAHK som stängt ned. Jag förstår att det inte är lätt, men det måste vara covd-19 på lika villkor, säger han.

Kan efterleva reglerna

Jacob Käll är ordförande i kommunstyrelsen och centerpartisten kommenterar beslutet så här i ett sms till oss:

"Vi anser att de kan efterleva pandemireglerna och vi gör därför undantag från nedstängning av kommunala anläggningar. Våra tjänstepersoner har noggrant gått igenom villkoren i god dialog med WAHK. Vi kommer ha fortsatt dialog med dem liksom andra föreningar för att ha koll på utvecklingen. Anton (Palmér) och Mirja (Holgersson) är de som grundat och haft dialog", skriver han.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt