Annons:

Mattias dagens hjälte – räddade dement 90-åring

Mattias Myrén räddade en dement 90-åring utanför Konsum i morse. Foto: Privat

Mattias dagens hjälte – räddade dement 90-åring

Mattias Myrén är dagens stora hjälte i Vimmerby. I morse upptäckte han en äldre man som fallit i backen utanför Coop Konsum. – Jag kände att jag måste agera, säger han.

Annons:

Vid femtiden i morse steg Mattias Myrén upp ur sängen för att hasa sig till jobbet. Det var en vanlig morgon ända fram tills att Mattias slängde en blick genom fönstret.

Där låg en äldre man på backen bredvid sin rullator endast iklädd shorts och t-shirt.

Låg i kortbyxor

Mattias Myrén tog sig genast ut på gatan och försökte få kontakt med den äldre mannen. Det gick inte och Mattias tillkallade ambulans och polis.

– Jag tittar ut genom fönstret och ser en man ligga på backen med sin rullator. Jag började fundera på om han lever och gick ned och försökte få kontakt med honom. Det var väldigt svårt och då ringde jag 112 och Polisen kom inom två minuter.

Mannen hade rymt från sin bostad och var efterlyst.

– Han var i 90-årsåldern och dement. Han låg på backen med kortärmar och kortbyxor och det spöregnade. Jag vet inte hur länge han kan ha legat där, men han var kritvit och iskall när jag kom ned.

"Inget snack om saken"

Mattias försökte värma mannen som tog ett stenhårt grepp om hans hand.

– Jag fick hålla i hans hand hela tiden, han släppte den inte. Polisen fick dra loss hans hand när han skulle in i ambulansen.

Vad tänkte du när du såg honom?

– Jag kände att jag måste agera. Jag hoppas att någon annan agerar om någon av mina anhöriga är i knipa. Det var inget snack om saken. Polisen tyckte att det var kanonbra jobbat och det kom väldigt snabbt.

Mannen fördes till sjukhus och Mattias Myrén kunde ta sig till jobbet. Vem som är dagens hjälte i Vimmerby kommun behöver inte diskuteras.

– Det var flyt att jag såg honom. Det kan inte ha varit så kul att ligga där i kortbyxor en höstmorgon.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt