Annons:

  • Samlade in över 50 000 till boendets cykel - nu har den kommit hem

    Madeleine Karlsson och sonen Kalle på provtur. Över 50 000 kronor samlade de in till parcykeln som Kalles syster Julia och de övriga på hennes gruppboende i Vimmerby ska få tillgång till. Foto: Micael Rundberg

  • Samlade in över 50 000 till boendets cykel - nu har den kommit hem

    I helgen levererades parcykeln hem till Vimmerby. Foto: Micael Rundberg

Samlade in över 50 000 till boendets cykel - nu har den kommit hem

I slutet av augusti berättade vi om Madeleine Karlsson, vars dotter Julia bor på gruppboendet Gårdsstigen i Vimmerby. Madeleine drog i gång en insamling så att boendet skulle kunna få en egen efterlängtad parcykel. Nu har den levererats.

Annons:

Madeleine Karlssons dotter Julia är på många sätt precis som de flesta andra flickor. Hon älskar att leka, vara i skogen, hon har en stor fascination för insekter och smådjur, älskar att simma, cykla, sjunga och baka. Att göra roliga grejer, helt enkelt.

Samtidigt styr Julias funktionshinder över hennes liv. Julia är 25 år, har en svår utvecklingsstörning och lider av autism.

I och med att Julia föddes med muskelslapphet är det viktigt att hon får kontinuerlig motion och träning.

Samlade in över 50 000 kronor

Gruppboendet Gårdsstigen i Vimmerby, där Julia bor, fick i höstas låna en parcykel en tid. Det blev total succé bland de boende och sorgen var stor när man var tvungen att lämna tillbaka den.

Därför startade Julias mamma Madeleine Karlsson en insamling så att de skulle kunna få sin egen parcykel.

På bara några veckor lyckades Madeleine samla in över 50 000 kronor, och i helgen levererades den urläckra, Ferrariröda cykeln till Vimmerby.

Ännu får dock Julia vänta en tid innan cykeln anländer till boendet.

– Det måste bli lite bättre cykelväder för dem först, berättar Madeleine.

Förväntansfull som ett barn

Till dess står den parkerad i garaget hemma i Vimmerby.

– Jag har varit så förväntansfull. Nästan som ett barn, skrattar Madeleine när den splitter nya cykeln rullas ut ur bussen.

Madeleine känner stor tacksamhet till alla personer som var med och skänkte pengar till cykeln.

– Det är så himla rörande. Det är till och med många personer som jag inte ens känner som har skänkt pengar. Den sista summan, som gjorde köpet möjligt var en historia för sig. När jag kom hem en dag så låg det ett kuvert i brevlådan märkt ”cykeln”. I kuvertet låg 10 000 kronor i kontanter, och jag vet inte än i dag vem pengarna kom från. Jag blir helt tårögd och varm i hjärtat.

– Samtidigt tycker jag att det var jobbigt att tigga pengar, och om jag hade haft råd hade jag köpt cykeln själv. Det är ett så viktigt ändamål att hitta aktiviteter för de här personerna, att göra livet lite roligare för dem helt enkelt.

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt