Annons:

Magnus Danlid och Johan Oléhn har kommit överens om den senares lön. Foto: Arkivbild

Så mycket får Vimarhems vd Johan Oléhn i löneförhöjning

Han tillträdde i augusti 2019 med en ingångslön på 83 000 kronor. Från 1 april 2021 tjänar Vimarhems vd Johan Oléhn 86 500 kronor.
– Han har bidragit med mycket gott, säger Vimarhems ordförande Magnus Danlid.

Annons:

Det var mycket uppmärksammat när Jan Erixon lämnade posten som vd på Vimarhem efter 29 år inom bolaget. När Erixon slutade fick han 18 månadslöner i avgångsvederlag och totalt landade kostnaden på 2,4 miljoner kronor. 

I augusti 2019 tillträdde Johan Oléhn som ny vd för det kommunala bostadsbolaget. Han klev då in i uppdraget med en månadslön på 83 000 kronor. 

Han har fått en retroaktiv höjning av lönen för 2020 med 2 000 kronor i månaden från 1 april förra året. Nu står det klart vad Oléhn kommer tjäna under 2021. Höjningen från 1 april blir 1 500 kronor och vd:ns nya lön blir 86 500 kronor. 

"Båda kan leva med resultatet"

Den totala höjningen på två år ligger på 4,17 procent. 

– Det har varit en förhandling och det känns som att vi är ense. Ingen är riktigt nöjd i en förhandling, men jag tror att båda kan leva med resultatet. Det här är vad det blev kort och gott, säger Magnus Danlid, ordförande i Vimarhem.

Vad tänker du om den lönen?

– Jag ser det som en rimlig höjning och en höjning som jag kan stå för. Hela styrelsen står bakom det. 

Hur vill du recensera hans insats hittills som vd?

– Han har bidragit med mycket gott. Han kommer från den privata världen, men har jobbat inom både kommun och region också. Han har samlat på sig mycket erfarenheter från byggbranschen som han har tagit med sig. Jag tycker att han bidragit med mycket bra för att utveckla Vimarhem. Sammantaget är jag nöjd med valet vi gjorde.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt