Annons:

Coronasäker

I morgon erbjuder Naturskyddsföreningen i Vimmerby alla intresserade att vara med vid fagning av Sundsängen. Bilden är tagen häromåret vid en samaktivitet tillsammans med Vimmerby Folkhögskola. Foto: Privat

Coronasäker "fagning" ska bevara den biologiska mångfalden

Coronasäker fagning av Sundsängen. Det erbjuder Naturskyddsförening Vimmerby alla intresserade på söndagen.

Annons:

Genom Länsstyrelsen får Vimmerby Naturskyddsförening bidrag av Jordbruksverket för att sköta om Sundsängen mellan Södra Vi och Djursdala. På söndagen är det dags för årlig fagning – eller ”krattning”, om man vill använda ett lite modernare ord.

– Alla är välkomna. Krattor finns att låna, det enda man tar med sig själv är en fikakorg, om man vill, säger Carina Beijer på Naturskyddsföreningen Vimmerby.

Bevara den biologiska mångfalden

Ängen ligger i den långa backen i närheten av infarten till Ungstorp.

– Syftet med vårt jobb är att bevara den biologiska mångfalden och hålla ängarna fina. I morgon hjälps vi åt att kratta bort löv, pinnar och gammalt gräs så att blommorna får hjälp att komma fram. I sommar hjälps vi sedan åt att slå ängen och hässja höet, berättar Carina Beijer.

– Det här är också ett sätt att bevara kunskaperna och behålla ett gammalt sätt att sköta om en äng.

Föranmälan krävs

Om man vill vara med på söndagens fagning ska anmälan göras senast under lördagen, och all information kring det finns på föreningens Facebook-sida.

– För att corona-säkra aktiviteten måste vi ha föranmälningar. Blir vi många så delar vi helt enkelt upp oss i flera grupper och på olika tider, berättar Carina Beijer.

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt