Annons:

EXTRA: VARG SKA HA BLIVIT PÅKÖRD I TUNA

Den här bilden togs strax utanför Tuna den 29 april i år. I går ska en varg ha blivit påkörd av en bil i närheten. Foto: Läsarbild

EXTRA: VARG SKA HA BLIVIT PÅKÖRD I TUNA

Vid 19-tiden under onsdagen ska en varg ha blivit påkörd strax söder om Tuna. – Man har gjort ett eftersökningsarbete och konstaterat att det till 100 procent rör sig om en varg, säger en person som är insatt i ärendet till Dagens Vimmerby.

Annons:

I våras sågs en varg strax väster om Tuna och i höst har det kommit fram flera vittnesuppgifter om vargar i och runt Vimmerby.

Under onsdagskvällen ska en varg ha blivit påkörd av en bil strax söder om Tuna. Kollisionen ska ha varit lindrig och vargen försvann från platsen, enligt uppgifter till Dagens Vimmerby. En person med insyn i eftersökningsarbetet säger att man till "100 procent" konstaterat att det handlar om en varg.

– Man har spårat att det är en varg och jag blev inte förvånad när jag hörde det. Det är säkert samma varg som sågs där i våras, säger personen till DV.

Polisens ledningscentral bekräftar att det skett en kollision med ett djur och att man under morgondagen kommer att göra nya eftersökningar med hjälp av specialtränade hundar.

Dagens Vimmerby återkommer med mer information under torsdagen.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt