Annons:

Målet för ny riktad satsning – få hit fler danskar

Danska turister ska lockas till Kalmar län. Foto: MostPhotos

Målet för ny riktad satsning – få hit fler danskar

Fler danskar till södra Sverige. Det är målsättningen för ett nytt gemensamt projekt för ett flertal regioner, däribland Kalmar. 

Annons:

Visit South Sweden lanseras nu för att marknadsföra Sydsverige i Danmark. En ny hemsida lanseras med hopp om att pandemin ska lägga sig och att de danska turisterna ska vallfärda till Sverige. 

– Den danska marknaden är viktig för många företagare i Kalmar län och danskarna är vår andra största internationella målgrupp efter tyskarna. Vi hoppas på en snabb återhämtning när fler är vaccinerade och pandemin klingar av, säger Karin Ekebjär, länsturismsamordnare vid Region Kalmar län.

Regioner från Skåne, Småland, Halland och Blekinge ingår i projektet, som kommit till för att undvika konkurrens och dubbelarbete. 

– Vi vill fånga upp danskarnas intresse, inspirera och guida dem till upplevelser i södra Sverige, säger Emma Dahlgren, koordinator internationell marknadsföring vid Region Kalmar län.

Tanken är att den danska turismen ska öka under hela året och inte enbart under de klassiska semestermånaderna. 

– Den geografiska närheten gör södra Sverige till ett attraktivt resmål även för en långweekend oavsett årstid. Det finns också en potential med allt fler som kan arbeta på distans och äldre danskarna som har arbetslivet bakom sig och därmed möjlighet att resa när som helst, säger Emma Dahlgren.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt