Annons:

Studentbal genomförs i Hultsfred i morgon – så ser upplägget ut

Morgondagens bal i Hultsfred kommer inte hållas i Hagadals sporthall utan i Folkets Park i Hultsfred. Foto: Arkivbild

Studentbal genomförs i Hultsfred i morgon – så ser upplägget ut

Det blir efter många om och men en bal i Hultsfred även i år. 30 balpar klär på sig finkläderna i morgon och ser fram emot dans i Folkets Park i Hultsfred och middag på Vimmerby Stadshotell. 
– Det ska bli väldigt roligt, säger Ella Vrethammar i balkommittén. 

Annons:

Att vara student mitt i en pandemi är varken lätt eller roligt. Årets studenter i Hultsfred har, precis som fjolårets studenter, kämpat för att få till en bal och en kommer det till slut att bli. 

Malajka Jan och Ella Vrethammar från balkommittén på Hultsfreds gymnasium har undersökt olika möjligheter för att anpassa sig till de restriktioner som finns på ett ansvarsfullt sätt och kommit fram till en bra lösning.  

Det blir bal för 60 studenter på Hultsfreds gymnasium i morgon, lördagen den 29 maj. 30 par är anmälda och lite mer än hälften av paren, 17 par, ska dansa medan resten sitter på stolar bredvid. 

– Vi ska dansa på en av scenerna i Folkets Park i Hultsfred klockan 14, säger Ella Vrethammar- 

Dans på scen i Folkets Park

Paren träffas i Folkets Park klockan 13.30 och inga anhöriga är välkomna att titta på balen på plats då de inte vill uppmuntra till folksamling. Makerspace ska livesända balen så familj, släkt och vänner kan sitta hemma och följa uppvisningen.

– Det ska bli väldigt roligt samtidigt som man är lite nervös med tanke på att balen ska livesändas. Vi är väldigt tacksamma för att vi är en av få skolor som ska ha en bal. Vi är tydliga med att inga anhöriga får vara på plats, säger Ella Vrethammar. 

Studenterna åker efter dansen till Vimmerby Stadshotell för trerättersmiddag på övervåningen. Det blir ingen parad genom centrum. 

Hur har det varit att anordna en bal i dessa tider? 

– Det har varit svårt och inte flutit på som vi har velat. Vi tänkte ha balen mycket tidigare men vi var tvungna att flytta fram den när andra coronavågen kom. Det har varit så himla mycket motgångar. Vi lyckades till slut lösa att vi kan dansa i Folkets Park, som är utomhus med lägre risk för smitta. Det är bara de som ska dansa som har varit med på balträningarna bortsett från de sista träningarna när vi har övat på vissa saker. Det har funnits handsprit och vi har uppmanat till munskydd, handskar och stanna hemma vid symtom. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt