Annons:

Piri-Piri satsar och utökar utbudet för Vimmerbyborna. Foto: Simon Henriksson

Restaurangen satsar – utökar utbudet kraftigt

Sedan två veckor kan du förutom pizza och kebab även beställa kyckling i olika former från Piri Piri. "Jag gillar kyckling, så allt är gott" menar Milad Alhanno som driver Piri Piri.

Annons:

Det är Piri Piris samarbete med hemleveransföretaget Foodora som möjliggör satsningen på utkörning av kycklingrätter. Menyerna som erbjuds är sammanställda av det amerikanska företaget Wing It, som serverat kyckling sedan 1992. 

– Idén kommer från Foodora, berättar Milad Alhanno. De skickar varor och visar hur vi ska göra, vi har även gått en kurs för att lära oss tillagningen. Allting skickas hit och så friterar vi i restaurangen.

Alltifrån såser och dippar till kryddblandningar och tillbehör bestäms av Foodora/Wing It och utbudet är stort: kycklingvingar, kycklingburgare, kycklingklubbor m.m.

Filé och burgare favoriter

Milad Alhanno tycker det är kul att kunna erbjuda kunderna något annat än pizza.

– Vi har provsmakat innan och det är jättegott! Jag gillar kyckling så allt är gott, kan inte nämna någon särskild favorit.

Bland kunderna är det dock kycklingfilé och kycklinghamburgare som sålt bäst under de två veckor som Wing Its menyer funnits tillgängliga.

Omdebatterad råvara

Kyckling är ett relativt klimatsmart livsmedel. Även om kycklingkött medför högre utsläpp än växtbaserade matvaror ger kyckling lägre klimatpåverkan än gris, som i sin tur har lägre påverkan än kor, enligt Naturskyddsföreningen. Ändå är kyckling en råvara som varit föremål för en högljudd debatt på sistone. Sedan slutet av maj då Aftonbladet avslöjade att Kronfågel skållar kycklingar levande har flera kommuner pausat eller avbrutit samarbetet med företaget.

Så varifrån kommer då kycklingarna som Piri Piri erbjuder?

– Kycklingarna kommer från Sverige men jag har inte kollat om de kommer från Kronfågel, berättar Milad Alhanno. Det är Foodora som bestämmer och inte jag.

– För just Wing It är det bland annat Guldfågeln, meddelar Johanna Lindskog Lindell på Foodora.

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Cookies

Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av Dagens Vimmerby. Genom att använda Dagens Vimmerby tjänster godkänner du detta. Här kan du läsa mer om cookies.Jag förstår, ta bort detta