Annons:

Fortfarande oklart när familjen Berisha kan få besked

Det är fortsatt oklart när familjen Berisha kan få besked, säger Lennart Nilsson.

Fortfarande oklart när familjen Berisha kan få besked

Den utvisningshotade och hungerstrejkande Vimmerbyfamiljen Berisha trodde att de skulle få svar den 11 juni. Nu säger huvudansvarig Niclas Fältsjö att beskedet kan dröja en hel månad.

Annons:

Det efterlängtade beskedet från förvaltningsprocessenheten i Malmö visade sig vara att det inte blir något besked.

– För familjen Berisha är det en tragedi, menar familjens "farfar" Lennart Nilsson. Det här förlänger deras lidande. Det är som ett slag för dem, de hade räknat med att det skulle komma ett besked den 11 juni, som gränspolisen hade sagt.

Lennart Nilsson uppfattade vid ett tidigare samtal med gränspolisen i Kalmar att slutgiltigt besked gällande familjen Berishas fortsatta vistelse i Sverige alldeles säkert skulle komma den 11 juni. Enligt Niclas Fältsjö, processförare och huvudansvarig för familjen Berishas ärende, är detta en missuppfattning:

– Vi har aldrig lämnat något besked till Lennart Nilsson. Han har haft kontakt med gränspolisen och vad de har sagt vet inte jag. Däremot har jag pratat med Lennart och meddelat att ärendet blivit skjutet på av olika anledningar.

Vad då för anledningar?

– Det kan jag inte gå in på.

Slutat tolka

Som Dagens Vimmerby tidigare rapporterat tolkade Lennart Nilsson det faktum att familjen Berishas ärende skulle behandlas av en rådsgrupp som positivt. Lennart Nilsson menade då att något liknande aldrig hänt tidigare, och att det i normala fall bara är en person som bestämmer. Denna tolkning är dock felaktig, menar Niclas Fältsjö: 

– Det är inte min erfarenhet att detta är ovanligt. Vi har den här typen av diskussioner nästan veckovis.

Talar det för eller mot familjens fortsatta vistelse i Sverige att den här typen av diskussion pågår?

– Jag kan inte gå in på det.

Talar det utdragna förfarandet för eller mot familjens chanser?

–Ingen kommentar.

När kan slutgiltigt besked komma?

– Det är svårt att säga. Jag hoppas att det kommer inom en månad, men det kan komma in uppgifter som ändrar handläggningstiden, så vi brukar aldrig uppge tidpunkter när beslut kan komma.

Lennart Nilsson menar att den utdragna processen håller på att ta död på familjen, och han vill inte längre gissa vad handläggningen kan tänkas tyda på:

– Jag har slutat tolka vad de säger.

Annons:

Henrik Nestor

henrik@henriknestor.com

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt