Annons:

Ville inte dra lott om vem som skulle jobba: Stängt på grund av EM!

Kim och Jimmy Wickström driver Boston Clothing ihop. När Sverige spelar i fotbolls-Em i morgon håller man butiken stängd - man ville inte dra lott om vem av fotbollsnördarna som skulle tvingas jobba. Foto: Privat

Ville inte dra lott om vem som skulle jobba: Stängt på grund av EM!

Två fotbollsnördar som har en butik ihop, och inte vill dra lott om vem som ska jobba när Sverige spelar EM-match. Vad göra? Stänga tidigare, så klart!
– Det är så himla roligt att våra kunder har tagit emot det positivt, säger Kim Wickström på Boston Clothing.

Annons:

I morgon eftermiddag tar sig Sverige an Slovakien i en viktig match i fotbolls-EM, och det är nog många som planerar att smita från jobbet när uppsnacket börjar klockan 14.

För Kim och Jimmy Wickström, som äger och driver klädbutiken Boston Clothing i Vimmerby, har det här varit något av en ångestdag. De är nämligen inte bara vänner, svågrar, kompanjoner och handlare, de är extrema fotbollsfantaster också.

Därför känns deras beslut så självklart; i morgon fredag stänger de butiken vid klockan 14.

Ville inte dra lott

– Det var ganska enkelt. Vi älskar fotboll båda två och ingen av oss ville dra lott om vem som skulle jobba. Så då tänkte vi, äh vi kör, säger Kim Wickström och skrattar.

Och kunderna verkar inte ta illa upp. På sociala medier är det gott om uppmuntrande tecken och positiva ord. Tummar upp varvas med kommentarer som ”det gör ni rätt i”.

– Det är så himla roligt att våra kunder har tagit emot det positivt. Vi butiker är ju ganska styrda att vi ska vara på ett visst sätt och ha öppet fasta tider. Det här är absolut ingen protest mot det, utan det handlar om ren kärlek till fotbollen och ren glädje. Efter allt som har varit med corona, så är det fantastiskt att få glädjas åt ett fotbolls-EM, och jag misstänker att det inte hade varit någon anstormning till butiken under matchen i alla fall.

Hur ska ni se matchen i morgon?

– Vi ska se den tillsammans, och ihop med våra familjer. Det ska bli väldigt trevligt och förhoppningsvis kan vi bada i ett glädjerus efteråt, Sedan väntar det ju jobb som vanligt på lördag, säger Kim.

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt