Annons:

Bra badvatten i kommunen – den här sjön får anmärkning

Det är bara en sjö som får anmärkning efter sommarens första provtagning. Foto: MostPhotos

Bra badvatten i kommunen – den här sjön får anmärkning

Det är fritt fram för ett plaskande dopp vid samtliga kommunens badplatser. Det kan passa fint i den heta sommarvärmen. Men en sjö får dock anmärkning.

Annons:

Sommarens första badvattenprovtagning har kommit, meddelar Vimmerby kommun. Provtagningen gjordes den 17 juni och nu har provsvaren kommit.

Provsvaren visar att är det är tjänligt badvatten vid samtliga provtagna badplatser i kommunen. Vid Dammen i Storebro är det tjänligt med anmärkning. Det betyder att vattnet har något förhöjda bakteriehalter, men det är inte farligt att bada i vattnet. 

Vattnet vid övriga badplatser har ingen anmärkning och det innebär att bakteriehalten är låg. Där är det fritt fram för ett plaskande dopp i sommarvärmen.

Badplatserna som är provtagna är följande: Anen, Borstingen, Bysjön, Dammen i Gullringen, Försjön, Gerssjön, Gissen, Gränssjön, Stjärneviksbadet, Krön, Mossjön, Nossenbadet, Rostorpesjön, Rumsjön, Solaren, Solnen, Stora Holmsjön, Yxern och Ören. 

Kommunen uppmanar också till att hålla avstånd vid badplatserna.

"Vi måste alla hjälpas åt att minska risken för smittspridning av covid-19. Tänk därför på att hålla avstånd till andra när du besöker en badplats", skriver man.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt