Annons:

  • Frikyrkan i Målilla har utsatts för en omfattande skadegörelse på sistone. "De har slagit sönder så mycket de har kunnat", säger pastorn Gerth Thorstensson. Foto: Privat

  • Allt har vänts upp och ner i kyrkolokalen.

Frikyrkan totalvandaliserad: ”Slagit sönder så mycket de har kunnat”

Frikyrkan i Målilla har utsatts för en mycket omfattande skadegörelse. Dagens Hultsfred har fått ta del av flera bilder som visar upp förödelsen.
– Det är så mycket som är förstört så det går inte att beskriva i korta ordalag, säger Gerth Thorstensson, pastor i frikyrkan. 

Annons:

Det var i morse som vår tidning rapporterade om att någon eller några okända gärningspersoner hade utsatt frikyrkan på Vetlandavägen i Målilla för en omfattande skadegörelse mellan söndag kväll och tisdag eftermiddag. 

Gerth Thorstensson, pastor i församlingen, var mycket nedstämd när han befann sig i lokalerna på onsdagen och tittade sig omkring. 

– Vi har polisen hos oss som gör en teknisk undersökning. Det är bara att konstatera att det är en väldigt grov skadegörelse. Det är så mycket som är förstört så det går inte att beskriva i korta ordalag, säger Gerth Thorstensson. 

"Kyrkolokalen är havererad"

Om man bara tittar på bilderna från Gerth Thorstensson så är det tydligt att någon eller några okända gärningspersoner har gått bärsärkagång i kyrkans lokaler. 

– Kyrkolokalen är fullständigt havererad, likaså våra toalettutrymmen, duschkabiner och speglar är förstörda. Köksattiraljer med mikrovågsugn och kaffebryggare är också sönder. En annan liten sal, som vi använder som barnrum, är också sönderslagen på olika sätt, säger Gerth Thorstensson. 

Hur ser du på denna enorma skadegörelse?

– Det är en oerhörd sorg och väldigt beklämmande. Det är en plats som betyder mycket för mig och många andra. Det var inte alls roligt att komma hit i går och se att det såg ut på det sättet. Vilken förödelse. Jag har inte den fullständiga överblicken, jag har bara fått gå i vissa utrymmen. 

Piano har vräkts omkull

Han berättar även att piano, elektriska prylar, mixerbord, predikstol, blommor och stolar har vräkts omkull och slagits sönder. En dator är dessutom spårlöst borta. 

– Man har utlöst en pulversläckare över hela kyrkolokalen. Det är inte ett litet pojkstreck utan det är grov skadegörelse. De har slagit sönder så mycket de har kunnat. Det är verkligen beklämmande. 

Kommer frikyrkan tillbaka efter denna händelse?

– Ja, det är ingen tvekan. Det kommer ske. Jag hoppas bara att polisen ska kunna göra ett jobb med ett bra resultat. Man vill inte leva med det utan att det blir utrett. Vi kommer komma tillbaka men just nu känns det bara tråkigt.  

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt