Annons:

  • Här kommer det nya radhusområdet byggas. Platsen ligger i bostadsområdet Stenshult.

SÄLJSTARTEN NÄRMAR SIG FÖR NYA STORA BOSTADSPROJEKTET

I höst räknar man med säljstart för BRF Stubingränd i Vimmerby. Det rör sig om ekonomiskt och miljömässigt hållbara bostäder, menar Andreas Ask på FB Bostad.

Annons:

FB Bostad vill bygga ekologiskt, ekonomiskt och socialt hållbara bostäder. Projektet BRF Stubingränd i Vimmerby som säljstartar i höst, kommer byggas i trä och ska miljöklassas av Sweden Green Building Council eller Svensk Miljömärkning. Detta innebär att fastigheterna har en bättre energiprestanda än byggreglerna kräver och full spårbarhet i de material som byggs in.

– Vi försöker ta hänsyn till hållbarhetsfrågan och jobba med den i alla våra projekt, berättar Andreas Ask. Att det är en extern part som går in och godkänner ger en kvalitetsstämpel för slutkunderna.
 

Enklare bostadsform

FB Bostad bygger oftast bostadsrätter – ett ekonomiskt hållbart alternativ till äganderätten, menar man.

– Vi har egentligen inget emot äganderätter, men en fördel med bostadsrätten är att föreningen ansvarar för det utvändiga, påpekar Andreas Ask. Det blir också en lägre kontantinsats i en bostadsrätt jämfört med en äganderätt.

Magnus Boberg på Fastighetsbyrån i Vimmerby, som förmedlar bostadsrätterna inom BRF Stubingränd, håller med:

– Bostadsrätten är en enklare bostadsform än äganderätten. Man får också mer för pengarna eftersom en del av belåningen ligger i föreningen.

Vad är speciellt med just BRF Stubingränd?

– Dels är läget speciellt. Hustypen passar området och är anpassat för unga familjer och barnfamiljer.
Hur har intresset varit?

– Det ser lovande ut! Mellan 15 - 20 föranmälda på 23 radhus. Sen kanske inte alla köper i slutänden, men det finns ju ett intresse helt klart.

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt