Annons:

Strömavbrottet berör ett 60-tal hushåll i kommunen. Foto: MostPhotos

Knappt 60-tal hushåll utan ström vid 23-tiden

Det är ett ordentligt oväder i Kalmar län. Vid 14-tiden var hela Kalmar strömlöst – men i Vimmerby var det aldrig lika illa. 

Annons:

Dock är ett 60-tal hushåll utan ström vid 14.25-tiden, enligt EoN:s avbrottskarta. Merparten ska finnas i området kring Solnebo och Solnehult. 

Servicetekniker är på plats och felsökning pågår. Åska ska vara orsak till avbrottet.

Även i centrala Vimmerby ska det vara en del strömavbrott.

"Ovädret skapar störningar. Åskan och blixtvädret orsakar just nu en del avbrott för oss. Våra tekniker jobbar så fort det går med att återställa felen", skriver VEMAB. Bland annat ska Gillegatan och Bondebygatan beröras.

Uppdatering, 16.00:

Vid 16-tiden var knappt 570 hushåll fortsatt utan ström i Vimmerby kommun, enligt EoN:s avbrottskarta.

"På grund av stora åskoväder har vi ett flertal avbrott. Våra tekniker arbetar så fort som kan får att återställa strömmen. Under tiden är det bra och tänka på att inte öppna kyl/frys för att behålla kylan. Under tiden vi arbetar med att återställa strömmen samt göra omkopplingar, kan strömmen komma och gå", skriver EoN på sin hemsida.

Vimmerby Energi- och Miljö AB har inte kommit med någon ny uppdatering, men enligt uppgifter ska strömmen vara åter på flera platser i centrala Vimmerby.

Uppdatering, 18.00: 

Vid 18-tiden var knappt 270 hushåll utan ström, enligt EoN:s avbrottskarta. Någon prognos för dessa fanns inte. När det gäller centrala Vimmerby skriver VEMAB följande på sin Facebooksida:

"Efter omkopplingar i elnätet skall alla kunder ha strömmen tillbaka sen någon timme. Saknar någon fortfarande ström så kontrollera så jordfelsbrytaren inte löst ut i er central. Våra tekniker har varit på någon sådan anläggning där ni kan återställa. Annars finns vi på jouren till för er".

Uppdatering, 20.00:

Ett 50-tal hushåll har fortfarande inte fått tillbaka strömmen, enligt EoN.

Uppdatering, 23.00: 

Vid 23-tiden på tisdagsdygnet var knappt 60 hushåll utan ström runt om i Vimmerby kommun, enligt EoN:s avbrottskarta. För en del väntas strömmen vara åter vid 10-tiden på onsdagen, för en del vid 16-tiden och för en del var det fortsatt oklart.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt