Annons:

Skarp ammunition som fiskades upp vid båtpaltsen i Ankarsrum. Foto Robert Johansson.

Skarp ammunition hittad i en sjö i Ankarsrum

Två kompisar ville testa magnetfiske och åkte ner till båtkajen i Ankarsrum, De slängde i magneten och drog upp ett skarpladdat skott. De fortsatte och mer ammunition kom upp ur Långsjön.

Annons:

Robert Johansson berättar hur han och en av hans kompisar fiskade upp mycket skarpladdad ammunition ur vattnet.

- Vi ville test att magnetfiska. Vi köpte en magnet och åkte till kajen vid båthamnen i Ankarsrum. Vi slängde i magneten och drog upp. På magneten fanns ett skarpladdat skott, säger Robert Johansson.

De fortsatte att magnetfiska och fler och fler skarpa skott kom upp ur vattnet. Till slut var det över 20 skarpladdade skott som kompisarna fått upp med hjälp av magneten.

- Jag kontaktade polisen och frågade vad jag skulle göra med ammunitionen och de sa att jag skulle lämna in den på polisstationen, säger Robert Johansson.

"Kontakta alltid polisen först"

Petter Sandstedt är gruppchef för polisen i Oskarshamn och är sakkunnig i ärenden om ammunition och vapen. Han menar att killarna gjorde helt rätt när de först kontaktade polisen.

- Man ska alltid kontakta polisen innan man åker in med ammunition till polisstationen. Man vet aldrig vad vi kan få in. Det kan vara saker som är väldigt farliga och då är det bättre om vi åker ut för att hämta det man hittat, säger Petter Sandstedt. 

Han berättar att allmänheten inte behöver känna att de stör polisens arbete om de kontaktar dem först.

- Det är vårat jobb, hellre att vi åker ut och kontrollerar vad det är för fynd som har gjorts än att man tar med sig det i bilen och lämnar av farliga varor hos oss, säger Petter Sandstedt. 

  

Annons:

Anders Sjögren

anders.sjogren@dagensvimmerby.se

0733100831

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt