Annons:

Johanna Wennberg testade att resa runt i länet klimatsmart. Foto: Pressbild

Johanna testade att resa runt i länet klimatsmart – så gick det

Projektet Klimatsmarta resor vill göra det mer attraktivt att resa med klimattänk. Johanna Wennberg var testresenär och togs sig runt Glasriket och Öland med hjälp av cykel, buss och tåg.

Annons:

Johanna Wennberg studerar samhällsbyggnadsteknik på Chalmers tekniska högskola och vecka 29 reste hon runt i Glasriket och Öland utan bil. Resorna mellan de olika destinationerna gjorde hon på cykel, buss och tog. Hon är med i de 3-åriga projektet Klimatsmarta resor i besöksnäringen i Småland och Öland.

Testa olika lösningar

”Med en testresenär ville vi testa olika lösningar för att göra det enklare att besöka Kalmar län med klimatsmarta färdmedel. Testresenärens rapport kommer vara otroligt värdefull för oss och göra oss mer och bättre förberedda på hur vi ska utforma projektets aktiviteter framöver” säger projektledaren Caroline Mattsson i pressmeddelande från Region Kalmar.

Minska nettoutsläpp av koldioxider

Målet med projektet är att testa, utvärdera och sprida lösningar för klimatsmart och attraktivt resande till och från tre destinationer, Astrid Lindgrens Värld, Glasriket och Öland. Dessa lösningar ska sedan utgöra ett gott exempel på klimatsmarta resor som är tillgängliga för alla och bidrar till en växande besöksnäring utan nettoutsläpp av koldioxid från transporter.

"Jag var lite nervös inför att åka kollektivt"

Johanna Wennberg var testresenär och berättar hur det gick.

”Resan var spännande, men jag var lite nervös inför att åka kollektivt, jag är lite ovan. Men jag gjorde en detaljerad plan och kunde hålla mig till den någorlunda i alla fall” säger Johanna Wennberg i pressmeddelande från Region Kalmar.

Annons:

Emma Petersson

emma.grindebo@hotmail.com

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt