Annons:

Nu införs ett nattförbud efter problem med campare vid badplatser. Bilden är en genrebild. Foto: MostPhotos

Ökning av campare vid badplatser – inför nattförbud

Allmänheten har börjat klaga på nedskräpningen från campare som väljer att ställa sina husbilar vid badplatser. Än så länge har det införts nattförbud på badplatsen i Storebro som redan gett en positiv förändring.

Annons:

Klagomål har kommit från badgäster på de olika badplatserna runt om Vimmerby. Husbilscampare ställer sig på de olika platserna flera nätter i rad och efter sig lämnar de kvar sina sopor. Jonas Johansson på kommunens driftavdelning berättar att de sedan tidigare tagit hand om att tömma soporna efter badgäster men med skräpet lämnat från camparna blir för mycket.

– Vi har sett att det blir tre gånger så mycket mer skräp än tidigare.

Inför nattförbud

– Vi har infört nattförbud vid badplatsen i Storebro. Det har redan gett goda effekter. Innan dess stod det alltid sex till sju campare och framför allt husbilar, säger Jonas Johansson.

Jonas Johansson säger att de sett ett ökat tryck på alla badplatser under semestertiderna. De tittar över ifall de kan sätta nattförbud på fler badplatser. Dessvärre äger de inte marken på alla badplatser och kan därför inte göra någon förändring utan markägarens tillstånd.

Sett en förändring sen tidigare

Redan två till tre år tillbaka i tiden säger Jonas Johansson att de sett förändringar på nedskräpning av badplatser. Fler husbilssemestrare väljer att ställa sig i vid sidan av en väg i stället för att checka in på de campingplatser som finns.

Klagomål om fler badplatser

Speciellt Höksjön och Försjön har fått mycket klagomål. Dock är inte kommunen markägare vid sjöarna och de ser endast över badplatser på kommunalmark.

– Vi ser jättegärna att turister kommer hit men att de inte ställer sig vid badplatserna. Det finns campingplatser som på Nossen och vid Tobo golfbana.

Annons:

Emma Petersson

emma.grindebo@hotmail.com

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt