Annons:

En man i 40-årsåldern från Västerviks kommun döms till fängelse för grov kvinnofridskränkning.

Man dömd till fängelse –”Han kommer att slå ihjäl sin sambo”

En man i 40-årsåldern döms av Kalmar tingsrätt till tio månaders fängelse för misshandel. Han har vid upprepade tillfällen misshandlat sin kvinnliga sambo svårt och vittnen menar att mannen kommer att fortsätta tills han har haft ihjäl kvinnan.

Annons:

Både mannen och kvinnan medger att deras förhållande har varit stormigt. Kvinnan lider av kroniska sjukdomar som MS och epilepsi som hon dagligen medicinerar för. De har bott på flera adresser i Västerviks kommun det senaste året. Under den tiden har mannen misshandlat kvinnan vid åtskilliga tillfällen och vittnen uppger att de ofta ser att kvinna har blåmärken på kroppen.

Vid ett tillfälle fick kvinnan fly in i en matvaruaffär och få hjälp med att tillkalla polis, efter att mannen tagit båda händerna om hennes hals och tryckt till. Kvinnan säger i rätten att hon kände dödsångest vid det tillfället och är fortfarande illa berörd av det mannen gjorde mot henne.

Vid andra tillfällen har mannen knuffat omkull kvinnan och sparkat henne. Vid ett annat tillfälle har han haft omkull den stol som kvinnan satt på så hon föll illa och slog i huvudet så hon tappade medvetandet.

Vid andra tillfällen har mannen slagit henne eller dragit henne i håret.

Mannen greps i början av juni i år och har sedan dess suttit häktad.

Döms till fängelse

Mannen döms av Kalmar tingsrätt till tio månaders fängelse och at betala skadestånd till kvinnan på 33 000 kronor, för grov kvinnofridskränkning, olovlig körning, rattfylleri och ringa narkotikabrott.

Mannen medger ringa misshandel, då han ska ha utdelat slag med öppen hand mot kvinnan. Han motsätter sig det andra åtalspunkterna, förutom rattfylleri och olovlig körning.

Detta blir andra gången mannen döms till fängelse för att ha misshandlat kvinnan han lever tillsammans med.

Annons:

Anders Sjögren

anders.sjogren@dagensvimmerby.se

0733100831

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt