Annons:

Två män åtalas för grova misshandeln i Hultsfred – riskerar utvisning

Två män åtalas nu för den grova misshandeln i centrala Hultsfred i augusti i år. Männen riskerar också utvisning om de döms.

Annons:

Det var den 18 augusti som en man ska ha blivit både slagen och sparkad i centrala Hultsfred. Han ska ha blivit överfallen och bland annat sparkad i huvudet när han hamnade på marken, vilket vår tidning rapporterat om tidigare. 

"Brottet bör bedömas som grovt eftersom gärningsmännen visat särskild hänsynslöshet och råhet genom att de sparkat mot huvudet på målsäganden när denne legat på marken", står det i stämningsansökan.

Den drabbade ska dock inte ha blivit allvarligt skadad efter händelsen. Två män kunde gripas kort efter händelsen sedan de identifierats på en övervakningsfilm. 

En tredje person greps senare i Dalarna efter att ha varit anhållen av sin frånvaro. På måndagen åtalades två av männen för grov misshandel, bland annat den som greps i Dalarna den 1 september. Männen har suttit häktade sedan 22 augusti respektive 4 september. 

Den tredje personen är släppt och avförd från utredningen, enligt Barometern.

– I det här fallet anser jag att jag kan visa att två har gjort sig skyldiga till brott. Det är bara två som är aktiva i gärningen, menar jag, säger åklagaren Patrick Sonevang till tidningen. 

Åklagaren yrkar även på att de två åtalade ska utvisas från Sverige och förbjudas att återvända hit under en tioårsperiod. Båda nekar till brott.

Vi har sökt Patrick Sonevang utan framgång.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt