Annons:

Ung kommunvånare döms – var våldsam och hotfull med kniv

Bilden är en genrebild och har inget med artikeln att göra. Foto: MostPhotos

Ung kommunvånare döms – var våldsam och hotfull med kniv

En ung kommuninvånare, i övre tonåren, döms för två fall av våldsamt motstånd samt grovt brott mot knivlagen. Mannen ska ha varit både våldsam och hotfull.

Annons:

Det första brottet gjorde mannen sig skyldig till i början av april i år. När han skulle omhändertas för berusning på ett uteställe i Vimmerby satte han sig till motvärn genom att kränga med kroppen och streta emot med armar och ben. På så sätt försökte han hindra poliserna när de skulle omhänderta honom. 

För det döms mannen till våldsamt motstånd.

Han döms även för våldsamt motstånd i början av maj i år på ett annat uteställe i kommunen. Han spände armarna och sparkade med benen för att hindra poliserna från att omhänderta honom på grund av berusning. 

Hade kniv på sig

Vid samma tidpunkt hade mannen en kniv på sig. 

"Brottet bör bedömas som grovt eftersom NN varit påtagligt berusad, våldsam, hotfull och innehaft kniven i självförsvarssyfte. Det har därmed förelegat synnerlig fara för att kniven skulle komma till användning vid brott mot liv eller hälsa", skrev åklagaren. 

Den unge mannen erkände samtliga gärningar under förundersökningen men uteblev från huvudförhandlingen i tingsrätten. Han döms nu för samtliga tre brott till skyddstillsyn och ska genomgå den behandling som frivården finner är lämplig. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt