Annons:

Tredje gången gillt för sommarsalong på Warmbadhuset – vernissage i morgon

Yvonne Bergqvist, Peter Nilsson och Ann Rydh är konstnärerna som ställer ut när Vimmerby Konstförening bjuder in till sommarsalong. Foto: Ossian Mathiasson

Tredje gången gillt för sommarsalong på Warmbadhuset – vernissage i morgon

I morgon öppnar sommarutställningen på Warmbadhuset i Vimmerby. Peter Nilsson, ursprungligen från Hultsfred, Ann Rydh och Yvonne Bergqvist ställer ut sina alster fram till den 19 juni.

Annons:

Den nya utställningen går under namnet ”Lekfullt och allvarligt” och består av måleri och broderi om djur och natur av tre konstnärer från de södra delarna av Kalmar län. 

Det är tredje gången gillt då utställningen har blivit inställd två gånger tidigare på grund av coronapandemin. 

Hultsfredsbördige Peter Nilsson bor numera i Mellby på Öland och fångar fåglars liv och karaktärer i sina akvareller. 

– Kul att ställa ut på ”hemmaplan”. Jag har ställt ut mina alster här tidigare men det är nog mer än tio år sedan, säger Hultsfredsbördige Peter Nilsson. 

"Folk ska le när de har sett mina alster"

Ann Rydh från Hagby, en ort söder om Kalmar, broderar fram poetiska berättelser om sitt intresse för katter, grävlingar och fåglar. 

– Det är jättekul att vara här, framför allt nu när pandemin är över och vi får titta ut igen. Jag jobbar med fritt broderi, säger Ann Rydh. 

Yvonne Bergqvist från Bläsinge på Öland har höns som sitt främsta motiv. 

– Jag målar på trä och allt som jag tycker är roligt. Jag kallar det för gladkonst då mitt huvudmål är att folk ska le och vara glada när de har sett mina alster. Om man läser titlarna så finns det alltid ett budskap. Hönsig politik är ett sådant exempel. Det är trevligt att vara här i Vimmerby då Astrid Lindgren var en av mina stora idoler, säger Yvonne Bergqvist. 

Utställningen håller vernissage i morgon (lördag) och går att bevittna fram till den 19 juni. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt