Annons:

Stor kulturhelg på Näs – blir musik, konst och poesi

Peter Knutsson och Robin Ekeberg anordnar tillsammans med Vimmerby konstförening och Näs en stor kulturhelg på Näs. Foto: Privat

Stor kulturhelg på Näs – blir musik, konst och poesi

I helgen blir det ett mångsidigt kulturarrangemang på Astrid Lindgrens Näs. Det är via ett samarbete mellan Vimmerby konstförening och Näs som kulturhelgen blivit möjlig.
– Det ska bli sjukt mäktigt, säger Peter Knutsson.

Annons:

Peter Knutsson och Robin Ekeberg har tidigare arrangerat flera konserter på Warmbadhuset. Nu är det dags att ta det hela ännu ett steg. 

Under lördag och söndag blir det musik, poesi och konst på Astrid Lindgrens Näs i Vimmerby. 

– Jag och "Bobbo" gick med i Vimmerby konstförening just för att göra roliga events i vackra och coola miljöer. Så vi fortsätter i samma tema som våra konserter helt enkelt. Det är inte många miljöer som är vackrare än trädgårdarna på Näs, så vi blev extremt glada att de gillade vår idé och lät oss få väldigt fria tyglar att planera detta. Både Anneli Karlsson och Karin Eliasson på Näs har kommit med mycket bra inputs och alla på Näs och marknadsavdelningen på ALV har bidragit enormt mycket för att detta ska bli av, säger Peter Knutsson. 

Sandström ställer ut

Uppsättningen är stor. Bland annat kommer Ylva Sandström visa upp sin normkritiska seriekonst och Micke Rydgren från Kinda ställer ut sin skräckfilmsinspirerande konst.

– Vi kommer att på lördag och söndag fylla de vackra trädgårdarna med konst, musik och poesi. Det kommer varje dag vara fem artister som spelar två gånger var under Näs vanliga öppettider och mellan musikanterna och poeterna kan man beundra konst som hänger lite varstans i de olika trädgårdarna. Det är både lokala ungdomar och mer etablerade konstnärer som ställer ut. 

På lördagskvällen blir det konserter i de olika trädgårdarna på Näs. 

– Det kan bli ett av de coolaste event som jag någonsin varit med och anordnat av de många hundra olika saker jag har gjort. Det kommer att ljussättas så att de enligt mig vackraste trädgårdarna i Sverige kan upplevas på ett sätt som man vanligtvis inte ser dem på. Konsten kommer även hänga uppe på kvällen och de musikakter och den poet som uppträder denna afton är helt fantastiskt bra. 

"Sjukt mäktigt"

Då uppträder Hampus Putikka från Solna, Märtha Frans från Norrköping, Vimmerbys hiphopstjärna Chelsea Chepkosegei och poeten Jeppe Rymden.

– Det är sjukt mäktigt att få boka grymma artister, konstnärer och en poet och låta dem uppträda och visa upp sin konst i denna magiska miljö som finns på Näs. Sedan som gammal ljustekniker så är det ju fantastiskt roligt att få ljussätta dessa vackra trädgårdar. 

Hur mycket folk hoppas ni på?

– Vi hoppas att det minst kommer 15 personer på lördagskvällen för då går vi runt ekonomiskt, men självklart vill vi att alla som uppskattar bra musik, konst, poesi eller natur ska komma och fylla Näs denna helg. Vi vet ju redan att på lördagen är det fullbokat på Näs med bussar, guidade turer och i restaurangen. Det är rätt skönt att inte behöva tänka på om det kommer folk eller inte för att det ska bli bra, men ju fler som kommer desto fler får ju uppleva detta. För jag kan redan nu lova att oavsett väder så kommer man få se dessa trädgårdar som man aldrig sett dem förut om man kommer på kvällsföreställningen. 

Tradition?

Peter Knutsson hoppas att det här kan bli en tradition. 

– Vi hoppas verkligen vi får äran av de på Näs att få göra om detta och göra det till en tradition som återkommer varje år.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt