Annons:

Hilda från Vimmerby spelar huvudrollen i skolmusikal –

Hilda Andersson från Vimmerby drömmer om att bli musikalartist. Foto: Pressbild

Hilda från Vimmerby spelar huvudrollen i skolmusikal – "Drömmen är att jobba med det här"

Hilda Andersson, 18, drömmer om att bli musikalartist. Nu får hon chansen att testa hur det är på allvar när hon som gymnasiearbete spelar huvudrollen i musikalen Carrie.
– Vi har lagt ner åtskilliga timmar på det här, säger hon.

Annons:

Redan när Hilda Andersson gick i sjuan på Astrid Lindgrens skola visste hon hur hennes gymnasietid skulle se ut. Nu har hon snart gått tre år på estetprogrammet på Folkungaskolans gymnasium – och drömmen om att bli musikalartist är ett steg närmare för henne.

– Min dröm är att bli musikalartist och det är absolut något jag vill hålla på med. Det har varit 100 procent självklart för mig ganska länge. Det har gått lite upp och ned såklart, men jag är bombsäker. Jag känner att det är det här jag vill hålla på med, berättar hon.

Nu får hon också på allvar känna hur det känns att stå på scen. Under hela det tredje året på gymnasiet har hon och hennes klass jobbat med musikalen Carrie av Stephen King. Nu ska de sätta upp sex föreställningar varav fyra av dem är för allmänheten. 

Premiären var på torsdagskvällen – och Hilda Andersson spelar huvudrollen i musikalen.

– Vi började sätta ihop musikalen i oktober och har repat sedan dess. Vi har lagt ner åtskilliga timmar på det, men det känns jättekul. En anledning till att jag valde estet var att jag visste att man fick göra en musikal i trean. Det är jätteroligt att få spela huvudrollen och det är en del av vårt gymnasiearbete. Det är en tradition här kan man säga, berättar hon ett par timmar före premiären.

"Vi är nöjda"

Premiären var utsåld och föreställningarna är öppna för allmänheten.

– Vi har jobbat med marknadsföring också, framför allt i Östergötland, så inte så mycket hemma hos mig, säger Hilda Andersson och skrattar.

Är ni nöjda med det ni har gjort?

– Vi är nöjda för att vara en skolklass. Vi hade genrep förut och då var ettorna och tvåorna och tittade på oss. De tyckte att det var väldigt bra, så det är roligt. Innan har vi ju bara själva sett hur det ser ut. Det är lite nervöst, men det är också jättekul att få spela huvudrollen. Man får göra mycket.

Börjar på Kulturama

Snart tar Hilda Andersson studenten och sedan väntar med all sannoliket ett par år på Kulturama i Stockholm.

– Jag har kommit in på musikallinjen, så jag börjar där i höst. Är det kul så kommer jag fortsätta. Drömmen är att bli musikalartist, men man märker också nu hur krävande det är. Det är absolut något jag vill syssla med, men det är jättekrävande.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt