Annons:

De ställer ut tillsammans på Warmbadhuset:

Monica Kårbro och Björn Stridh ställer ut tillsammans på Warmbadhuset.

De ställer ut tillsammans på Warmbadhuset: "Bygger på förtroende"

Monica Kårbro ställde frågan och Björn Stridh nappade. Nu ställer de ut tillsammans på Warmbadhuset.
– Allt bygger på förtroende, säger Monica Kårbro.

Annons:

Monica Kårbro är bildkonstnär och har under de senaste sex åren jobbat mycket med sina bildkompositioner. Hon har tidigare jobbat med att måla i olja, jobba med grafik och textil, men nu hittat sitt uttryck. 

Tillsammans med Björn Stridh, som driver Thornbergs Foto i Vimmerby, och har ett brinnande intresse för fotografering även utanför arbetstid, ställer hon ut på Warmbadhuset.

– Jag behövde någon som producerade mina bilder och då var det ett självklart val att besöka Björn. Jag frågade om han var intresserad och det var han. Vi startade ett samarbete och på den vägen är det. Björn har ett konstnärligt intresse också och följer med i mina tankegångar. Vi förstår varandra och det är viktigt, säger Monica Kårbro.

Björn Stridh nappade direkt och visar också upp bilder tagna från hans promenader till och från jobbet.

– Jag tyckte det lät jätteroligt och tvekade ingenting, säger han och fortsätter:

– Jag fotar bara Vimmerbybilder, så alla bilder är från Vimmerby och det mesta från stadsmiljön. Några är från naturen, men det är också med Vimmerbymotiv. Det är extra roligt att ställa ut här i Vimmerby.

"Bygger på förtroende"

De båda har jobbat intensivt sedan i september månad. 

– Det är roligt att ställa ut här, men det har varit mycket jobb i produceringen av bilderna. Det blir bara roligt att se folks intryck. Vi är väldigt nöjda själva, vilket är ett bra utgångsläge, säger Monica Kårbro.

Utställningen kommer vara i fyra helger och vernissagen var i lördags. Den avslutas i samband med upptäckardagen i mitten av maj.

– Att samarbeta så här bygger på ett förtroende och har man inte förtroende kan man inte jobba konstnärligt ihop. Vem som helst får inte peta i mina grejer, säger hon.

Kan det bli fler samarbeten i framtiden?

– Det här är första gången, men det kan säkert bli fler. Man vet aldrig, vi kanske gör något någon annanstans, men vi tar en sak i taget så får vi se.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt