Annons:

Lisa Stejdahl återupplever barndomsäventyr i ny barnbok

Lisa Stejdahl med sin bok "Sommaräventyr i Kolboda". Foto: Privat

Lisa Stejdahl återupplever barndomsäventyr i ny barnbok

Lisa Stejdahl från Mariannelund som författardebuterar i dagarna med barnboken "Sommaräventyr i Kolboda" (Virens förlag), vill inspirera barn att söka äventyr i skog och natur.

Annons:

Nästan alla Lisa Stejdahls barndomssomrar tillbringades i farföräldrarnas vandrarhem i Kolboda utanför Kalmar. Det är de somrarna och dess äventyr som inspirerat henne att skriva barnboken "Sommaräventyr i Kolboda". Boken är helt baserad på verkliga händelser som antingen Lisa Stejdahl själv, hennes systrar eller kusiner har upplevt.

– Under slutet av 1990-talet utforskade man världen lite mer på riktigt och inte genom teknikens värld som det ser ut idag, berättar hon. Det är just det som jag vill inspirera till genom min bok.

Som ett kärleksbrev

Boken handlar om systrarna Vera och Thea som ska tillbringa sommaren på sin farmor och farfars vandrarhem i Kolboda utanför Kalmar. Där bor även deras två kusiner Sofie och Alice. Tillsammans upplever de spännande äventyr som mystiska öar, attackerade sälar och kor, hemliga klubbmöten och inbrottstjuvar. Allt som händer i boken är baserat på verkliga händelser.

– Boken är också som ett kärleksbrev till mina farföräldrar och mina underbara minnen från somrarna i Kolboda.

Vill inspirera

"Sommaräventyr i Kolboda" är Lisa Stejdahls första bok, men planen är att det åtminstone ska bli en bok till. Förhoppningen är att böckerna ska inspirera barn att söka sig ut i skogen och uppleva naturen.

– Det har länge varit en dröm att få skriva den här boken. Jag är så otroligt glad och tacksam för att den nu finns för andra att inspireras av. Jag lever efter mottot "ingen minns en fegis", så det är bara att köra på och våga testa nya saker här i livet.

Har du några förebilder?

– Jag har många förbilder, framförallt min farmor och mormor. Men i och med att jag är uppvuxen i Mariannelund och alltid har älskat att skriva så är ju självklart Astrid Lindgren en otroligt stark förebild.

Vad har du för drömmar med boken?

– Jag skulle såklart älska om boken någon gång i framtiden filmatiseras.

"Sommaräventyr i Kolboda" finns att beställa hos de flesta nätbaserade bokhandlar.

Annons:

Henrik Nestor

henrik@henriknestor.com

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt