Annons:

  • Lucia förgyllde PRO:s julfest

    Luciatåget förgyllde PRO:s julfest. Foto: Privat

  • Lucia förgyllde PRO:s julfest

Lucia förgyllde PRO:s julfest

Vimmerby församlings konfirmander bjöd på ett uppskattat, vackert och välsjungande Luciatåg vid Vimmerby PRO:s julfest i Vimmerbyparken på onsdagen.

Annons:

Julfesten inleddes med allsång, sen tog Erna Heelge till orda och informerade om de frågor och förslag som tas upp i KPR (Kommunala Pensionärsrådet). Det rör bland annat byggnation, trygghetsboende, kontanthantering och busstrafik.

Lunchen bestod av risgrynsgröt, skinksmörgås, kaffe och pepparkaka. När gröten var uppäten var det dags för Lucia. I Luciatåget deltog 18 konfirmander med Lova Eriksson i spetsen som Lucia. De framförde flera av de kända julsångerna och fick fina applåder efter sitt framträdande.

Ytterligare julsånger stod på programmet när föreningen egen sångkör med gitarrist och dragspelare uppträdde med sånger som När ljusen tändas därhemma”, Stilla natt, Sjömansjul på Hawaii, Knalle Juls vals och Rudolf med röda mulen.

Som avslutning innan det var dags för dragning av lotterivinster läste Roland Axelsson Viktor Rydbergs dikt Tomten.

Det var stor uppslutning på julfesten med 120 medlemmar närvarande. Många fler än det varit de senaste åren, vilket beror på att många medlemmar i de nedlagda föreningarna Rumskulla, Tuna/Frödinge och Locknevi nu är medlemmar i Vimmerby PRO.

Bertil Axelsson

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt