Annons:

Nya satsningar hos Åbro – investerar i alkoholfritt och i det småskaliga

Åsa Johansson, huvudbryggmästare på Åbro Bryggeri i Vimmerby, berättar om nya investeringar som ska göras. Foto: Pressbild

Nya satsningar hos Åbro – investerar i alkoholfritt och i det småskaliga

Åbro Bryggeri fortsätter att investera för framtiden. Bland annat fortsätter man sin satsning på alkoholfri öl, men man vill också kunna utmana mikrobryggerierna på deras hemmaplan på ett bättre sätt.

Annons:

Åbro Bryggeri har ett flertal kommande investeringar på gång.

– Den anläggning för alkoholfri öl, som vi precis kommit i gång med, ska vi fortsätta att utveckla. Efterfrågan på olika sorters alkoholfri öl växer, och för att kunna möta det ska vi installera fem öltankar i lite olika storlekar. Batchstorlekarna är inte lika stora för alkoholfri öl, och det måste vi kunna hantera lite bättre, säger huvudbryggmästare Åsa Johansson.

Investeringen i de nya tankarna gör väen att man kommer att kunna producera mer specialöl.

Tar upp kampen med mikrobryggerierna

Men Åbros investeringsbudget för nästa år stannar inte där. En anläggning för att kunna tillsätta humle senare i processen ska också installeras.

– I dagsläget lägger vi bara till humlen i bryggprocessen. Nu kommer vi kunna tillsätta humle i själva lagertankarna, vilket gör att vi kan få fram helt andra smakprofiler – både avseende alkoholfri och vanlig öl, säger Åsa Johansson.

– Det här är mikrobryggerierna duktiga på, och framöver kommer vi förhoppningsvis kunna möta och konkurrera med dem mycket bättre. Våra pubar och restauranger kommer också få ett helt nytt utbud av specialöl.

Med tanke på hur omvärlden ser ut är tidsramarna för detta projekt lite oklara, men man hoppas vara i gång till hösten 2022.

Hur stora investeringarna är rent ekonomiskt vill Åbro Bryggeri inte offentliggöra.

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt