Annons:

Energihuset i Vimmerby firar 20-årsjubileum

Tom Lynbechs företag Energihuset firar 20-årsjubileum denna vecka. Foto: Jakob Karlsson

Energihuset i Vimmerby firar 20-årsjubileum

24 år gammal startade Tom Lynbech eget företag. I år firar Energihuset 20-årsjubileum.
– Vi ser ljust på framtiden, säger han.

Annons:

Gullringenbon Tom Lynbech gick direkt från skolbänken till sin pappas (Bjarne Lynbech) byggföretag. Försäljningen av kaminer togs in i utbudet i samband med lågkonjunkturen i början av 90-talet. Det nya benet i verksamheten växte och växte – och 1997 startade Tom Energihuset.

– Man börjar bli gammal… Jag var 24 när jag startade och nu är jag 44, tiden går fort. Min far har varit egen företagare så länge vi bott i Sverige och jag började jobba hos honom. När det blev för mycket med kaminerna sa han till mig att starta eget och jag har haft honom som bollplank hela tiden. 1997 öppnade vi en liten butik och växte och växte.

"Haft det jävulskt tufft"

I mitten av 00-talet gick företaget som allra bäst, men sedan dess har man gått igenom en tuff period.

– Vi var väldigt stora ett tag, men sedan började vi bygga och 2009 flyttade vi in i det nya huset. Det blev inte som vi tänkt och det var lågkonjunktur… Vi har haft det jävulskt tufft i och med det. Vi satte allt vi ägde på vår nybyggnation och det blev inte som vi hade tänkt. Det var nära att gå åt skogen helt, men jag har haft med mig familj och bank och vi ser ljust på framtiden.

Utöver kaminer erbjuder Energihuset tjänster inom energisektorn. Det handlar bland annat om värmepumpar, solenergi och VVS-lösningar.

– Vi är sex personer nu och det är lagom storlek för oss i dag. Energi är något som alla behöver och vi har försökt att bredda oss. Vi är mer än en kaminbutik och det gör oss lite unika. 

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt