Annons:

Första leveransen i jätteaffären klar – så stora volymer handlar det om

Sista delen av första leveransen är klar att lämna Vimmerby på fredag. Det handlar om åtta pallar med omkring 1 200 formar med satinkaka. På bilden Daniel Lindblom, bageriansvarig, Cecilia Albertsson, konditoriansvarig, Joakim Hesselgård, VD, Moa Nilsson, konditor, och Percy Hesselgård, produktionschef. Foto: Ossian Mathiasson

Första leveransen i jätteaffären klar – så stora volymer handlar det om

På fredag går sista delen av första leveransen i Bageri Guldkringlans jätteaffär från Vimmerby.
– Det handlar om åtta pallar i första beställningen. Vi hade inte ens bakat klart så lades en ny, nästan lika stor beställning, säger VD Joakim Hesselgård.

Annons:

Det har varit rätt hemlighetsfullt kring den här jätteaffären tidigare. Men nu kan Joakim Hesselgård berätta lite mer om vad den innebär för företaget.

Det Bageri Guldkringlan ska baka och leverera är två olika sorters satinkaka, en ljus med kokt jordgubbskompott medan den mörka består av en chokladbotten med en saltkolakaramell, båda toppade med en crumble.

– Allt enligt ett specialrecept vi utvecklat tillsammans med ett stort svenskt matföretag och ett amerikanskt som vi har nära samarbete med. Vilka i sin tur levererar till slutkund, ett internationellt företag inom resebranschen. Namnet kan jag inte gå ut med enligt vårt sekretessavtal, säger Joakim Hesselgård.

Runt 1 200 formar

Affären gick i lås efter en provbakning där bland annat personer från svenska kock- och bagerilandslaget satt i juryn.

Om vi ska prata volym, för att man ska förstå hur stor den här affären är, så handlar det om pallar.

– Den första beställningen som vi nu är klara med består av åtta pallar, med 150-160 formar per pall. Vi har lyckats producera två pallar i veckan och på fredag går det sista av den här ordern iväg, säger Joakim Hesselgård som själv varit med och bakat båda sorterna.

Kakorna var inte ens färdigbakade när kunden ringde för att lägga en ny beställning.

– Det handlar om sex pallar till, som de vill ha så fort vi klarar av att bli färdiga.

Vad är känslan nu när första leveransen snart lämnar Vimmerby?

– Det känns bara bra. Vi funderade både en och två vändor om vi verkligen skulle satsa på det här med tanke på att vi har högsäsong nu. Men vi har lyckats producera två pallar i veckan, packa och fryshålla det i befintliga lokaler. Samtidigt som vi producerar allting annat, säger Joakim och fortsätter:

– Så jag vill ge en stor eloge till våra anställda. Så hårt som alla de, jag och Percy slitit är imponerande att se. Jag trodde nästan inte att det var möjligt, men vi har lyckats och vår samarbetspartner säger att slutkunden är supernöjd med produkten och bara vill ha mer och mer. Nu är frågan hur mycket vi klarar av att producera.

Ytterligare ett ben att stå på

Det här betyder att Guldkringlan får ytterligare ett ben att stå på. Förutom att man är ett leveransbageri så har man sin butik och det här blir ett helt nytt industriben, där det blir lite mer av en massproduktion.

– De som är så smidigt är att vi producerar kakan i en pappform för att sedan både baka och packa i formen och slutkunden serverar även i formen, så det är en och samma form som hela produktionen går igenom, säger Joakim Hesselgård.

Behöver nyanställa

För tillfället klarar man produktionen tack vare de sommarjobbare företaget plockat in. Men till hösten, när den här produktionen fortsätter, behöver man nyanställa.

– Vi kan behöva ta in minst två eller tre personer som kan köra de här kakorna, säger Joakim Hesselgård.

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagensvimmerby.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt