Annons:

  • Satsat i Virserum efter nedläggning i Vimmerby –

    Hanna Thoresson, ställföreträdande butikschef, vid de nya kassorna som flyttats från den nedlagda Coopbutiken i Vimmerby och blivit ett lyft i Virserum. Foto: Privat

  • Satsat i Virserum efter nedläggning i Vimmerby –

    Förutom de nya kassorna har butiken också försetts med nya frysar, som även de kommer från nedlagda Coopbutiken i Vimmerby. "Vad vi förstått tycker kunderna att det blivit både finare och rymligare", säger Ronja Thoresson, butikschef. Foto: Privat

Satsat i Virserum efter nedläggning i Vimmerby – "Stark försäljningsökning"

Nedläggningen av Coop i Vimmerby blev ett lyft för butiken i Virserum.
– Vi fick bra utrustning över som gått från Vimmerby till Virserum och mer förbättringar är att vänta, säger Richard Hedsand, vd Coop Oskarshamn med omnejd ekonomisk förening.

Annons:

Coops butik i Virserum har gått ifrån att vara nedläggningshotad till att försäljningen ökat med 20-25 procent under maj och juni.

– Det har varit jätteproblem där under många år. Så det har diskuterats regelbundet om butiken ska läggas ner eller om det ska satsas, berättar Richard Hedsand.

Valet blev att satsa

Med den försäljningsökning som varit egentligen sedan februari och i synnerhet under maj och juni föll valet på att investera.

Så när det blev relativt ny och bra utrustning över från den nedlagda butiken i centrala Vimmerby flyttades det till i huvudsak Virserum.

– Vi har fått väldigt fin fart på Virserumsbutiken. Nu har den fått ett lyft genom ny kassa och frysar, men också två snabbkassor för egen scanning, vilket vi inte erbjudit i Virserum tidigare, berättar Richard Hedsand.

"Finare och luftigare"

Butikschef Ronja Thoresson är glad över att ledningen valt att satsa på butiken.

– Det är jättekul, det har i princip inte gjorts någonting med butiken sedan den byggdes. Nu har den blivit både finare och luftigare.

Vad har ni fått för respons från kunderna?

– De är också jättenöjda. Vi var först lite rädda för att försäljningen skulle minska under renoveringen, vi har ändå hållit på i två månader, men folk har varit nyfikna och positiva så försäljningen har istället ökat, säger Ronja Thoresson.

Mer är att vänta

Enligt Richard Hedsand är mer att vänta, som ska ge butiken ett ytterligare lyft.

– Vi kan komma att investera ytterligare till hösten. Butiken har även fått en del inredning från Vimmerby så den får konceptet Coop fullt ut, istället för som idag då det är Coop Konsum, säger Richard Hedsand och fortsätter:

– Vi har bytt skyltar utvändigt, men den inre gestaltningen kommer att sättas upp senare. Det skulle varit gjort redan men hanns inte med, så vi fortsätter efter semestern.

Vad skulle du säga är anledningen till butikens försäljningsökning?

– Tidigare ledning har inte investerat i den butiken på många, många år. Till slut blir allt gammalt. Nu har vi tagit ett krafttag och dessutom anställt en ny butikschef som tycker det är jättekul och lägger ner sin själ i att butiken ska bli bra. Man jobbar stenhårt med lokalproducerade varor och varit lyhörda för vad kunderna vill ha och det har gett resultat. Inför sommaren har vi även ökat våra öppettider för en bättre service.

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagensvimmerby.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt