Annons:

Prefabs ägare: ”Kan börja bygga framåt vårkanten”

Idag blev Prefabs köp av mark på Södra Industriområdet i Vimmerby klart. I vår väntas byggnationen av fastigheten börja. – Det kan bli ett slags företagshotell och garagelängor till våra fordon, säger företagets ägare Morgan Frejd.

Annons:

Vimmerbyföretaget Prefab Betong går som tåget. Med lite flyt kan omsättningen i år passera 50-miljonersstrecket för första gången. Nu växer betongföretaget på hemmaplan. Prefab köper den sista lediga tomten på Södra Industriområdet för 260 700 kronor. Huvudsyftet är att bygga lokaler till företagets fordon.

– Vi behöver lite lokaler i Vimmerby där våra fordon kan stå på helgerna. Vi bygger för att vi själva ska få det bättre, men sedan är det inte fel att kunna ha möjlighet att hyra ut lokaler för att få ekonomi i det. Det finns alltid företag som söker lokal.

Byggplanerna är i ett tidigt skede.

– Vi har inte skissat på det så hårt. Nu har vi köpt marken och ska börja titta på det. Är det något företag som är intresserat innan vi börjar bygga kan det bli att vi anpassar oss. Jag tror att vi börjar bygga i vårdagarna.

Prefab har idag 28-29 anställda och har växt stadigt sedan starten 2006.

– Det är riktigt bra drag och vi ökar nog i omsättningen. Vi hade en lite nedgång 2011, men annars tycker jag att vi har haft en positiv utveckling.

Har ni fler investeringar på gång?

– Vi har slutat bygga ut fabriken så det är personalrum som står på tur i så fall.

Kommer ni att växa framöver?

– Jag tror inte det. Växer vi mer så är det för att få det bättre för våra anställda.

Har ni intresse av köpa mer mark av Vimmerby kommun?

– Nej. Vi har inget intresse.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt