Annons:

GULDKRINGLAN STORSATSAR – ÖPPNAR BUTIK I VÄSTERVIK

Nu väljer Bageri Guldkringlan att etablera sig också i Västervik. "Det känns jättespännande", säger både Percy och Joakim Hesselgård. Foto: Simon Henriksson

GULDKRINGLAN STORSATSAR – ÖPPNAR BUTIK I VÄSTERVIK

Bageri Guldkringlan har vuxit otroligt mycket i Vimmerby. Nu tar man nästa steg och väljer att expandera i Västervik. I vårdagarna öppnar man en helt ny butik där kan vår tidning avslöja.
– Det känns sjukt spännande, säger vd Joakim Hesselgård.

Annons:

I september 2020 tog familjen Hesselgård över konkursboet till Vibako och öppnade Bageri Guldkringlan i Vimmerby. Succén har varit total och flera större satsningar har gjorts.

Personalsidan har vuxit från åtta till 16. Så sent som i måndags började två nyanställda på företaget – och nu kommer nästa stora satsning.

Kontraktet är påskrivet och i vår öppnas en helt ny butik i Västervik.

– Vi fortsätter att satsa och utveckla och nästa steg är att expandera till en ny stad. Det kommer bli Västervik. Vi ser att vi har bra synnergieffekter med en bil som redan går dit varje dag. Vi har också oerhört mycket kunder som efterfrågat oss där. Vår butik här i Vimmerby är det som vuxit mest sedan vi renoverade den och efter att vi började med mackor och sallader har det exploderat fullständigt. Därför har vi bestämt oss för att expandera med en butik i Västervik. Det blir inte ett bageri utan kärnan är kvar här i Vimmerby, säger vd:n Joakim Hesselgård. 

Mackor, sallader och smörgåstårtor kommer tillverkas i Västervik. 

– Det produceras där medan bröd, frallor, bullar och kakor produceras här i Vimmerby. Hela vårt sortiment kommer finnas där varje dag, varje morgon. Det känns sjukt spännande och mycket bra att göra den här satsningen.

Där blir butiken

 

Butiken kommer ligga på Allén 61 och bli mellan 50 och 60 kvadratmeter stor.

– Affärsidén är att man enkelt ska kunna stanna till, springa in, handla och åka därifrån. Det blir inget café med sittplatser för det finns redan. Det är det här som saknas i Västervik. Man ska snabbt kunna stanna för att köpa sin fika, sin lunch eller sin frukostfralla.

Man tror att man kan bli ett bra komplement i Västervik.

– Vi har analyserat marknaden och vi kommer dit med vårt sortiment och vår idé. Vi vill behålla det genuina i branschen och det har slagit väl ut här i Vimmerby. Vi tror på det även i Västervik, säger Percy Hesselgård.

Totalt innebär satsningen mellan tre och fyra nyanställningar i Västervik. 

– I Västervik söker vi en butiksansvarig plus två till tre tjänster till för att klara av det. Vi vill helst ha kända ansikten i Västervik, så att man vet vad man får och hög igenkänningsfaktor. Här i Vimmerby har Joakim byggt upp en fantastisk personalstab med duktigt folk. Det är det man behöver i ett litet företag och bara den här veckan har vi anställt två i Vimmerby. Vi får nya förfrågningar hela tiden och har inte nått toppen, säger Percy.

Tror ni det blir enkelt att hitta folk?

– Vi har en idé om hur vi gör det och det handlar om att man ska passa in i gänget. Därefter lär vi upp personen. Det gör att vi blir som en stor familj. Att vi vågar göra den här satsningen är för att vi har fantastisk personal i Vimmerby. 

Övervägt det i ett år

Att etablera sig i Västervik har man tittat på i över ett års tid.

– Vi har fått så många förfrågningar där och det är till och med Västerviksbor som åker hit för att handla vårt bröd eller våra bullar. Nu ser vi att vi hittat en jättebra lokal och den börjar renoveras i dag. 

När kan ni öppna?

– Målsättningen är 1 april. Sedan måste alla bitar på plats, men det hoppas vi på. 

Kan det bli aktuellt med fler orter?

– Spontant säger jag absolut, men ekonomin ska följa med. Vi jobbar inte för att öppna överallt, men vi har sett att det finns en efterfrågan i Västervik och därför väljer vi att öppna en butik där, säger Joakim Hesselgård.

I Vimmerby blir det inga förändringar med anledning av satsningen i Västervik.

– Vi fortsätter att utveckla och satsa här också. Vimmerby är perfekt storlek för oss. Det man kan trycka på är att det som möjliggör den här satsningen är våra kunder. De betyder allt för oss och den respons vi får är fantastisk och stärker oss otroligt i vårt arbete. Nu hoppas vi på samma respons i Västervik. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt