Annons:

FÖRETAG I HULTSFRED VARSLAR TIO ANSTÄLLDA

K-Prefab varslar tio personer vid fabriken i Hultsfred om uppsägning. Foto: Ossian Mathiasson

FÖRETAG I HULTSFRED VARSLAR TIO ANSTÄLLDA

Läget inom husbranschen är svårt. Nu väljer K-Prefab att varsla om uppsägning. Tio anställda vid företagets fabrik precis utanför Hultsfred drabbas. 

Annons:

Orderingången i husbranschen har minskat rejält på grund av det tuffare ekonomiska läget med höjda räntor och stora prisökningar på varor och tjänster.

Betongföretaget K-Prefab lade i somras ett varsel som omfattade 60 tjänster i Katrineholm och Strängnäs. 

– Varslet landade på runt 40 personer, säger Stefan Paulsson, vd på K-Prefab.

"Tråkigt och beklagligt"

Här kommer nästa smäll som leder till att K-Prefab tvingas lägga ett varsel för sin fabrik i Hultsfred. Företaget varslar tio anställda om uppsägning. Det handlar om en tjänstemän och nio kollektivanställda. Det är just nu 34 personer som jobbar på fabriken i Hultsfred. 

– Det stämmer att vi har fått gå vidare med ett varsel där Hultsfredsfabriken berörs. Vi la varslet i slutet på förra veckan och har inlett förhandlingar med de fackliga parterna. Det är två månaders uppsägningstid så de varslade går hem framåt senhösten, säger Stefan Paulsson. 

Vad är förklaringen till att ni lägger varslet?

– Det är helt och hållet baserat på konjunkturen, det är inget annat. Vi försöker så långt vi kan att hålla uppe produktionen, orderstocken och försäljningen. Vi befinner oss i en väldigt tuff byggkonjunktur och därför måste vi se till att anpassa kostymen efter det. Det är tråkigt och beklagligt att behöva göra den typen av aktioner, men vi måste se till att vi möter den faktiska beläggningen vi har. Till storleken på bolaget är det ett förhållandevis litet varsel, men det är såklart ett hårt slag mot Hultsfred, säger Stefan Paulsson. 

Tror du att varslet kan mildras?

– Det beror helt och hållet på. Lyckas vi få till en försäljning så kan det absolut mildras, men troligtvis står vi inför en längre svacka. Vi får nog stå vårt kast. 

Kan det bli aktuellt med ytterligare varsel från er sida framöver?

– Det kan jag inte uttala mig om. Hade jag kunnat säga det så hade jag agerat på det redan nu, men vi försöker vara snabbfotade åt båda håll och göra det vi ser här och nu.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt