Annons:

Omdebatterade rabatten tillbaka – ”Många saknade den”

Vimmerbyrabatten på årskorten återinförs på Astrid Lindgrens Värld. Foto: MostPhotos

Omdebatterade rabatten tillbaka – ”Många saknade den”

Reaktionerna var många när ALV tog bort Vimmerbyrabatten på årskorten 2016. Nu är den tillbaka.
– Vi har utvecklat vårt biljettsystem så att vi kan införa den här rabatten igen, berättar Joacim Johansson på Astrid Lindgrens Värld.

Annons:

Efter att Vimmerbyrabatten togs bort införde ALV en rak rabatt för alla årskortsköp. Den kommer att finnas kvar även nu, men alla skrivna i Vimmerby kommun får ett ännu bättre erbjudande.

– Det kändes inte så långt tillbaka som 2016, men den försvann då och vi märkte att den var uppskattad. Nu har vi utvecklat vårt biljettsystem så att vi kan införa den här rabatten igen och kan kontrollera med folkbokföringsuppgifter. När vi tog bort den kunde vi inte se om personen bodde i kommunen på ett smidigt sätt, säger Joacim Johansson och fortsätter:

– Nu tar vi tillbaka den och testar vad det ger. Vi vill vi gärna att de som bor i kommunen besöker oss, det är viktigt för oss och vi tycker att det är roligt. Vi vill kunna ge ett bra erbjudande till boende i kommunen.

"Får se om det sälja mer nu"

ALV säljer mellan 3 000 och 4 000 årskort per år.

– Vi får se om det säljs mer nu. Några gör jättemånga besök medan andra går ned och tar en kaffe och tittar på en föreställning, känner lite stämning och lite puls. Min känsla är att årskortsgäster gör väldigt många besök, inte minst under för- och eftersäsong. Det är också en sak som vi kommer kunna mäta bättre med det utvecklade biljettsystemet.

Många utanför kommunen köper förstås också årskort.

– Ser man till Vimmerbys storlek så är 3-4000 årskort ganska många, men vi har gäster från andra delar av Sverige som också köper årskort. Jag tror det räcker med tre-fyra besök för att kunna räkna hem det.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt