Annons:

Vännerna startar företag tillsammans – anställer direkt

Christoffer Sundberg och Simon Lennartsson startar företag tillsammans. Foto: Privat

Vännerna startar företag tillsammans – anställer direkt

Vännerna Christoffer Sundberg och Simon Lennartsson startar nu eget företag tillsammans. Direkt väljer man också att anställa två personer.
– Förhoppningsvis blir det fler på sikt, säger de båda.

Annons:

Både Christoffer Sundberg och Simon Lennartsson var anställda på Mir innan båda två valde att starta egna bolag. 

– Så vi lärde känna varandra på den vägen. Christoffer hade en anställd tidigare i sitt bolag som sedan slutade och det var då jag hakade på och startade eget också. Så kan man säga för att göra en lång story kort, säger Simon Lennartsson. 

Företaget heter LS Fönster & Montage AB och är ett liknande montagebolag som båda haft på eget håll tidigare. Då hette de SL Fönstermontage & Renovering AB respektive Sundbergs Fönstermontage & Renovering AB.

– Vi inriktar oss på att montera fönster i första hand. I dagsläget har vi varsitt bolag, men vi kommer att slå ihop dessa till ett företag. 

Hur känner ni för att satsa nu i dessa oroliga tider?

– I nuläget ser vi inga problem med det. Vi är underentreprenörer åt Mir-gruppen kan man säga, så de håller oss med jobb och det känns säkert.

Anställer direkt

Företaget är redan i full gång och just nu har man ett stort projekt på 770 fönster i Eskilstuna. Det har också gjort att man direkt från start anställt två personer.

– Vi har pratat om att anställa. Det blir mycket roligare på jobbet och jobben går också mycket snabbare. En av de anställda har redan varit igång i två veckor och den andra börjar nästa vecka. Vi vill expandera genom att anställa och förhoppningsvis blir det fler på sikt.

Både Lennartsson och Sundberg spenderar mycket tid utanför Vimmerby.

– Det är nästan halva veckorna man är tillsammans och borta från familjen, så då är det väldigt viktigt att man trivs med kollegorna.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt