Annons:

Företagaren köper av kommunen för satsning:

Den här marken köper Magnus Palmgård av kommunen. Eventuellt blir det kontors- och företagshotell. Foto: Simon Henriksson

Företagaren köper av kommunen för satsning: "Glad att ha gått i mål"

Nu är det klart. Carcus AB, med ägaren Magnus Palmgård i spetsen, köper Gäddan 8 av Vimmerby kommun. Totalt handlar det om 4 400 kvadratmeter.
– Jag är glad över att ha gått i mål, säger han.

Annons:

Diskussionerna mellan Magnus Palmgårds bolag Carcus AB och Vimmerby kommun inleddes för många år sedan. Avsiktsförklaringen skrevs 2017 och då hade Magnus Palmgård planer på att bygga en biogasmack på Badhusgatan mellan Landrins Bil och företagshotellet på Badhusgatan 4.

Den aktuella marken är lokaliserade i direkt anslutning till Carcus egna fastigheter. 

– Vi hade stora planer för att bygga biogasmack där. Nu hamnade macken på en annan plats. Tiden gick och vi lade det här i malpåse. Vi bestämde att inte ta upp den funderingen förrän det här var sajnat och klart, säger Magnus Palmgård. 

Biogasmacken hamnade istället utåt Älåkra nära Tunavägen. Nu har ändå Carcus köp av marken gått igenom, vilket var uppe på senaste kommunstyrelsesammanträdet.

Köpeskillingen landade på drygt en miljon kronor för de 4 400 kvadratmeterna.

– Jag kan inte säga annat än att vi är glada för att vi gått i mål med affären. Vi vill utveckla området på ett positivt sätt. 

Planeringsår

Vad Magnus Palmgård tänker göra med området är ännu inte helt bestämt. 

– Under 2024 kommer det bli ett planeringsår. Vi kommer städa upp och fixa. Vi ska försöka skapa förutsättningar i riktningen att det blir uthyrning av kontorshotell eller om det blir i riktning mot företagshotell och andra entreprenörer. Det kan handla om att jobba mot industrin, som målare eller liknande. Vi vill vara med och stötta och tänker att det ska vara lätt och tillgängligt för dem. Många vill vara nära stan tror jag. 

Så det blir kontors- eller företagshotell?

– Det lutar åt något mot det hållet.

Dröjer ett tag

Exakt när satsningen kommer ske är oklart. 

– Sopstationen kommer vara kvar under ett till två år. Innan det blir det ingen byggnation, eftersom det ligger mitt i det här. Så 2024 blir ett planeringsår när det inte händer så mycket. Det står en annan byggnad där idag, som ska rivas längre fram. Sopstationen kommer flyttas inom två år. 

Så först 2025-2026 kan det bli någon byggnation?

– Ja, det tror jag ungefär.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt