Annons:

ALV kan gå mot jättesäsong – så bra är bokningsläget

Joacim Johansson är vd för Astrid Lindgrens Värld. Foto: Arkivbild

ALV kan gå mot jättesäsong – så bra är bokningsläget

Astrid Lindgrens Värld kan vara på väg mot en jättesäsong. Bokningsläget nu är 20 procent bättre gentemot samma tidpunkt ifjol.
– Det är många faktorer som spelar in, säger vd Joacim Johansson.

Annons:

Läget för ALV ser onekligen spännande ut. Just nu är bokningsläget 20 procent bättre än vid motsvarande tid förra året. 

– Vi är jättenöjda med det. Det är många faktorer såklart. Ett är förstås att vi har mycket mer boende att erbjuda boende. Sedan tror jag fortsatt att perspektivet med att semestra i sitt eget hemland är stort. Trots att kronan stärkts lite, så har vi ingen stark valuta. Man får mycket för pengarna på hemmaplan i jämförelse. Sist men inte minst är det alla medarbetares goda arbete som görs, år efter år. Det är en väldigt bra upplevelse vi levererar, säger Joacim Johansson, vd för Astrid Lindgrens Värld.

Även till Näs ser läget ljust ut. 

– Det är minst lika glädjande och det är väldigt många mer bussresor bokade till Näs, inte minst från Tyskland. Det försvann med pandemin av förklarliga skäl. Nu har det kommit tillbaka. 

Vad tycker du att det här talar för?

– Det talar med stor sannolikhet för att vi får en minst lika bra sommar som ifjol. Inget talar för motsatsen. Sedan är allt så otroligt väderstyrt. Är det några dåliga veckor i juli så kan man aldrig hämta hem det.

Siktar på en halv miljon

Förra året besöktes ALV av cirka 480 000 besökare. På Näs var det nästan 40 000 besökare. 

– Som vanligt har vi satt målet till över en halv miljon besökare, det är vårt utgångsläge och vår målsättning. 

Mycket talar väl för det med 20 procent bättre bokningsläge?

– Ja, absolut. Vi har stora förhoppningar på den här säsongen.

Hoppas på draghjälp

ALV hoppas också få mycket draghjälp av Netflix nya serie om Ronja Rövardotter. Parallellt med det gör ALV också en helt ny satsning på Ronjas miljö. 

– Det tror vi kommer ge en skjuts. När det sker något extra kopplat till en karaktär, så ser vi sedan tidigare att det ger en extra skjuts. Fler åker hit. Lyftet som vi gör med Mattisborgen tror vi mycket på det. 

När vår tidning gjorde ett nedslag om Ronja-satsningen i januari berättade Joacim Johansson att det skulle bli ett svårt arbete att hinna klart till den tilltänkta premiären. Men redan nu ligger man mycket bättre till.

– Vi ligger bra till i tid. Vi hade en avstämning med NCC och de har kört in extra resurser och fler arbetstimmar har gjorts, så vi går enligt tidsplan nu. 

Nya satsningen

Även vad gäller den nya satsningen på konferenser och möten ser läget bra ut.

– Vi har redan ett bra bokningsläge med flera stora konferenser och möten. Från att vi sommarstänger i september fram till höstlovet så har vi en stor konferens eller kongress varje vecka. Det är intressant utifrån perspektivet att vi går mot att alltid ha öppet i och med vårt nya affärsområde på olika sätt.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt