Annons:

Nya pantmaskinen tar hela säcken på en och samma gång

"Tom påsen i luckan". Det är möjligt nu när ICA Kvantum investerar i två nya pantmaskiner. Driftsättningen kommer äga rum under torsdagen. Foto: Ossian Mathiasson

Nya pantmaskinen tar hela säcken på en och samma gång

Ica Kvantum i Vimmerby investerar 1,3 miljoner kronor i nya pantmaskiner. Det blir bland annat en toppmodern pantmaskin som tar hela säcken på en och samma gång. 
– När vi väl bestämde oss för att investera i en sån maskin har vi tagit det så långt vi kan rent teknikmässigt, säger Pelle Lindqvist, ägare av Ica Kvantum i Vimmerby. 

Annons:

Ica Kvantums stora planer på att expandera och bygga ut sin butik i Vimmerby har stött på patrull. I väntan på utbyggnaden har Ica Kvantum inlett resan mot en bättre butik och gjort diverse förändringar i befintlig butik. 

Det man håller på med nu är att byta ut de gamla pantmaskinerna och sätta nya maskiner som ska underlätta pantupplevelsen för kunderna. 

– Det hänger ihop med vår stora satsning och det passar bra att göra det nu under våren. De tidigare maskinerna från 2011 har gjort sitt och det har varit lite för mycket service och lite för mycket grejer som har strulat. Det är en bra signal för att göra ett byte innan maskinerna stannar helt, säger Pelle Lindqvist.

"Hänt en del teknikmässigt"

En av de nya maskinerna har funktionen att man kan tömma hela säcken på en och samma gång. 

– Det har hänt en del teknikmässigt sedan vi satte in de förra maskinerna. Maskinerna går fortare och det har utvecklats med att man kan hälla en hel osorterad påse med PET-flaskor och burkar i en och samma behållare. Maskinen sorterar upp det. När vi väl bestämde oss för att investera i en sån maskin har vi tagit det så långt vi kan rent teknikmässigt. Funktionen med att man stoppar in flaskor och burkar för hand finns också. 

De nya maskinerna levererades i går och de gamla maskinerna plockades bort samma dag. 

– Vi tog beslut om att flytta väggen för att skapa mer utrymme på insidan där maskinen står. Vi stängde ner maskinerna från och med förra onsdagen. Hantverkarna håller nu på med installationen och de tror att det tar hela dagen och att det blir driftsättning i morgon när vi har fått en genomgång på hur maskinerna fungerar. Vi gör det för en snabbare och enklare lösning för kunden. 

Det är 1,3 miljoner kronor som Ica Kvantum lägger på två nya pantmaskiner.

– Det är en stor investering, men det är samtidigt en funktion som måste fungera och som inte får strula. Vår ambition är hela tiden att åtgärda och byta ut saker innan de går sönder och stannar helt. Vi kände att det började lite för mycket strul och då brukar det vara en signal på att nu är det dags att agera. Vi hoppas att allt rullar på här i morgon när vi driftsätter maskinen. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt