Annons:

  • Anton startar eget och säljer nygräddade crêpes från matvagn

    Efter att ha jobbat till sjöss och på sågverk kände Anton Alm att det var dags för något nytt. Anton Alm har startat eget crêperie och säljer både matiga galetter och söta crêpes från en matvagn. Foto: Ossian Mathiasson

  • Anton startar eget och säljer nygräddade crêpes från matvagn

    I går, tisdag, tog Anton Alm plats utanför Möllers Färg i Vimmerby och sålde crêpes och galetter under hela dagen. Foto: Ossian Mathiasson

Anton startar eget och säljer nygräddade crêpes från matvagn

Tiden till sjöss och på sågen i Hällerum är över. Anton Alm, bosatt i Vibo utanför Tuna, kastar sig ut, startar eget företag och satsar på ett rullande crêperie.
– Jag serverar söta crêpes och matiga galetter från en matvagn som har ett marint tema, säger Anton Alm från tisdagens försäljningsplats utanför Möllers Färg i Vimmerby. 

Annons:

Anton Alm var sugen på att hitta något nytt och fastnade för idén att sälja crêpes från en införskaffad matvagn. 

– Jag har inte jobbat inom restaurangbranschen tidigare men jag har varit till sjöss större delen av livet, som kapten på segelyacht och skutor. Jag har även jobbat på sägen i Hällerum och kände för att jag ville göra annat och starta eget företag, säger Anton Alm. 

Det som tände hans gnista var att han köpte en crêpesplatta för ett år sedan. 

– Jag gjorde crepes hela förra sommaren. Det var så gött och det finns så mycket gott som man kan ha på. Jag köpte matvagnen i vintras, säger Anton Alm. 

"Premiären var en riktig succé"

Premiären för Anton Alms nygräddade crêperie var på Upptäckardan hemma i Vibo. 

– Premiären i samband med Upptäckardan var en riktig succé. Det kom jättemycket folk och jag var inte beredd på att det skulle komma så mycket folk. Även om det var rörigt och jag var orutinerad så fick vi snurr på det. Jag fick, tack och lov, hjälp av en del personer som stöttade mig.

Det är nu fullt fokus på det egna företaget som går under namnet ”Crêpe Ohoj”. 

– Jag kör helt och hållet på detta. Det är lite friskt vågat, men det går än så länge bra. 

Stod utanför Möllers Färg i går

På tisdagen stod Anton Alm parkerad med sin matvagn utanför Möllers Färg i Vimmerby. 

– Butiksägaren Johan (Möller) har hästarna i Vibo och det var hans förslag att jag skulle stå här i dag (läs i går). Det är första gången som jag står här i Vimmerby och jag ska göra lite mer marknadsföring nästa gång. Nu i helgen var första gången som jag var ute på vägarna. Jag stod vid Tuna skola där det var loppis och plantbytardag. 

Hur ser planen för sommaren ut?

– Tanken är att ha sommarcafé i Vibo och åka runt med vagnen på marknader och festivaler. Jag ska bland annat vara med på Bullerbydagen här i Vimmerby i juni. Det verkar gå bra och folk gillar crêpes. Jag känner att jag borde ha startat företaget tidigare, det är jättekul att jobba för sig själv.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt