Annons:

Pippi på Pippi när ALV-ägarna ordnade stort partnermöte

Lena Möller, marknads- och försäljningschef på Astrid Lindgrens Värld, var på ägarnas partnermöte i veckan. Tror du att det pratades något om Pippi där?. Foto: ALV

Pippi på Pippi när ALV-ägarna ordnade stort partnermöte

I veckan hade Astrid Lindgren AB stort partnermöte i Stockholm. Och något som Lena Möller, marknads- och försäljningschef på Astrid Lindgrens Värld, och de övriga 165 deltagarna kunde konstatera är att det blir väldigt mycket Pippi Långstrump nästa år.

Annons:

2020 fyller Pippi Långstrump 75 år. Eller rättare sagt så fyller den första Pippi-boken 75 år. Själv kommer hon ju som bekant aldrig ”bliva stur”, utan förblir för evigt den där nioåriga rebellen med långa röda flätor.

Att det kommer bli mycket Pippi nästa år kan vi nog vara säkra på. Och om Astrid Lindgrens Världs marknads- och försäljningschef Lena Möller inte var helt övertygad om det tidigare, så var hon det definitivt efter tisdagens partnermöte på Junibacken i Stockholm.

Fokus på Pippi 

En gång varje år håller Astrid Lindgren AB partnermöte med samarbetspartners, licenstagare och andra aktörer kopplade till företaget – bland annat Astrid Lindgrens Värld och Astrid Lindgrens Näs i Vimmerby. Totalt var 165 mötesdeltagare närvarande på tisdagens möte.

– Väldigt mycket kretsar kring Pippi, och det kommer bli fantastiskt många spännande saker som händer i samband med det kommande jubileumsåret. Pippi var även årets tema på partnermötet, berättar Lena Möller.

Jubileet uppmärksammas stort 

Att Pippi firar 75 år nästa år kommer så klart uppmärksammas stort på Astrid Lindgrens Värld, bland annat med invigning av det nya Pippi-miljön.
– Byggnationen går som den ska, och om jag förstått det rätt så kommer taket på plats denna vecka, säger Lena Möller.
Men det kommer självklart också märkas på en mängd andra sätt och i ett stort antal olika sammanhang.
– Ägarna kommer dra igång med stora kampanjer redan i januari, sedan blir det nedslag under hela året. Bland annat har vi samarbetsprojektet med Rädda Barnen som ska stödja deras arbete för flickor på flykt världen runt, berättar Lena.

"Drar varandras verksamheter" 

Under 2020 kommer också den nya Pippi-filmen att börja produceras. Företagen som ligger bakom satsningen har bland annat gjort filmer som Harry Potter, Paddington, Gravity och Once upon a time in Hollywood. Vidare sätter Björn Ulvaeus upp Pippi på cirkus – på just Cirkus i Stockholm, det kommer tas fram nya produkter och flera projekt som ännu inte är offentliggjorda kommer dras igång.

–  Det känns som att vi hjälper till att dra varandras verksamheter och projekt. Det någon gör är även positivt för alla andra, säger Lena Möller.

 Var mötet givande i övrigt?

– Absolut, det var jättebra. För oss är det givande att träffa alla de andra aktörerna som på något sätt har koppling till ägarna. Man får kontakter i andra verksamheter och hittar nya spännande samarbetsmöjligheter, menar Lena Möller.

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt