Annons:

Ben van de Geer blir ny teknisk chef på Inzile. Foto: Pressbild

Västerviksföretaget anställer ny teknisk chef – har stark meritlista

Västerviksbolaget Inzile AB vill bli att räkna med. Nu är det klart att Ben van de Geer, från Nederländerna, blir ny teknisk chef.
Han tillträder sin nya tjänst den 1 januari 2020.

Annons:

Inzile AB har gjort klart med en teknisk chef som påbörjar sitt jobb den 1 januari 2020. Det handlar om Ben van de Geer, ursprungligen från Nederländerna, som tillträder tjänsten. Han kommer också under de närmaste månaderna vara tillförordnad produktionschef på Inzile, meddelar företaget i ett pressmeddelande.

Ben van de Geer har i drygt 30 år arbetat med teknisk utveckling inom europeisk bilindustri för bland annat Volvo, Fiat, Autoliv och Nevs.

Ben kommer, förutom att ha ha det övergripande teknikansvaret, också leda det team som utvecklar nya fordon.

– Vi är mycket nöjda med att vi har lyckats knyta Ben van de Geer till oss. Ben har en extensiv teknisk erfarenhet inom automotive, främst avseende och elektrifiering av fordon men även inom batteriutveckling. Han kommer vara en stor tillgång för oss, inte minst för framtagandet av nya konkurrenskraftiga produkter. Hans erfarenhet och kunnande rörande bränsleceller är också mycket positivt inför möjliga alternativa lösningar i en nära framtid, säger Ragnar Åhgren, vd för Inzile i pressmeddelandet. 

Under de senaste två åren har van de Geer arbetat för Inzile på konsultbasis och varit med i utvecklingen av det första fordonet Pro4. Han har även deltagit i planering och färdigställande av den nya fabriken i Västervik.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt