Annons:

Ica Kvantum satsar vidare – ny avdelning invigd

Pelel Lindqvist, ägare av Ica Kvantum i Vimmerby, invigde i dagarna en helt ny avdelning i varuhuset. Foto: Micael Rundberg

Ica Kvantum satsar vidare – ny avdelning invigd

Ica Kvantum i Vimmerby fortsätter att expandera och utveckla verksamheten. I veckan invigdes ytterligare en ny avdelning i varuhuset.

Annons:

Det senaste tillskottet till verksamheten är ett eget bageri där man bland annat kommer tillverka egna tårtor, stubbar, bakelser och småkakor.

– Vi hade utbildning med de involverade på avdelningen i förra veckan, och så drog vi igång i måndags. Det här är en spännande resa, och en ny avdelning som vi ville addera till vår verksamhet för att göra oss ännu ”matigare”, säger ägaren Pelle Lindqvist.

– Vi har flera i personalen som har visat sig ha stort intresse för detta, och det är kul att skapa förutsättningar för medarbetare att kunna bredda sin kunskap.

Minskar svinnet 

Bageriet är placerat i befintliga lokaler.

– Det handlar mest om att vi har anpassat och strukturerat utrymmen, samt kompletterat med ny utrustning och nya hjälpmedel, berättar Pelle Lindqvist.

Vad ser du för fördelar med att ha bageriet i egen regi?

– Ju närmare butiken produktionen sker, desto bättre. En annan fördel är att det också kommer bidra till att vi kan ta vara på det vi bakar upp på ett bättre sätt. Vi kommer kunna påspacka och rädda upp svinn, och det är inte oviktigt. Just svinn är något vi jobbar hårt med på många håll och kanter.

Kommer det skapas några nya arbetstillfällen?

– Initialt kanske vi inte blir fler huvuden, men det kommer bli fler timmar som ska tillsättas varje vecka. På sikt kommer vi dock fylla på med ny personal, avslutar Pelle Lindqvist.

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt