Annons:

Ny restaurangutbildning kommer till Campus Småland i höst

En ny utbildning startar på Campus i höst för personer som vill jobba som bland annat köksmästare och källarmästare.

Ny restaurangutbildning kommer till Campus Småland i höst

Vill du jobba som källarmästare, restaurangchef, köksmästare, hovmästare eller platschef då finns möjligheten att studera till det på Campus i Västervik. Det i ett samarbete med Campus Småland 2030, där Hultsfred, Vimmerby och Västervik ingår.

Annons:

Studierna kallas för Food Beverage Manager och ska förse Hotell -och restauranger i norra Kalmar län med medarbetare på ledande positioner. Utbildningen startar som ett direkt svar på det behov av kompetenser som branschen lyft fram.

- Vi gjorde en behovsinventering och branschen efterlyste nyckelpersoner som kan lyfta verksamheterna till nästa nivå, säger Elinor Nilsson, koordinator för eftergymnasial utbildning på Campus i Småland 2030.  

Redan nu står det klart att utbildningen Food & Beverage Manager, som drivs av FEI, startar på Campus Västervik i september. Ansökan är öppen nu och fram till den 8 maj.

– Vi är glada att kunna möta branschens behov av den här utbildningen så snabbt. Det har varit möjligt tack vare en god samverkan mellan Campus Västervik, FEI och inte minst näringslivet, som har varit involverat i hela den här processen, säger Elinor Nilsson.

Flera verksamheter deltar i utbildningen, bland annat Slottholmen i Västervik, Astrid Lindgrens Värld i Vimmerby och Hotell Hulingen i Hultsfred.

Heltidsutbildning

Utbildningen är på heltid i ett och ett halvt år och ger yrkesskoleexamen. Utbildningen har schemalagda lektioner och arbetsprojekt, gruppuppgifter och egna studier. Utbildningen går att kombinera med ordinarie arbete. Utbildningen ges via videolänk från ett klassrum i Göteborg. När utbildningen är avslutad har den studerande kompetens att leda, organisera och utveckla verksamheter inom området Food & Beverage Manager. Det är yrken som källarmästare, restaurangchef, köksmästare, hovmästare och platschef.

 

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt