Annons:

Vimmerbyföretag skjuter upp varsel – ”Försiktigt optimistiska”

Vimmerbyföretaget STG, med cirka 100 anställda, flyttar fram sitt lagda varsel. Foto: Arkivbild

Vimmerbyföretag skjuter upp varsel – ”Försiktigt optimistiska”

I början av sommaren varslade Vimmerbyföretaget STG 20 personer om uppsägning. Nu har varslets skjutits på framtiden och ett nytt beslut väntar framöver.
– Vi hoppas såklart slippa uppsägningar, men det måste bli en klar ytterligare förbättring, säger vd Peter Hjelte.

Annons:

Fordonsindustrin drabbades stenhårt av coronapandemin i våras och fabrik efter fabrik stängde igen helt. Det slog förstås hårt mot underleverantörerna och i början av sommaren varslade STG 20 av sina cirka 100 anställda på fabriken i Vimmerby.

Nu ser läget bättre ut.

– Till skillnad från våren har det vänt. I våras var det en mycket lägre nivå än nu, men det är fortfarande ganska osäkert. Vi får se tiden an och utgår från våra kunders behov. Det är fortsatt ganska osäkert.

"Mycket osäkra faktorer"

STG är dock inte tillbaka på nivåerna man låg på före pandemin.

– Jag kan inte säga att jag vågar att se en ljusning. Det är en annorlunda situation än i våras och vi är inte tillbaka där vi var innan pandemin. Det är ganska mycket osäkra faktorer fortfarande. Försäljningsmässigt kanske vi har 10-20 procent kvar innan vi är tillbaka på nivån innan pandemin.

De varsel som STG lade i somras har skjutits fram.

– Vi har ett varsel sedan tidigare som vi skjutit på. Vi har inte dragit tillbaka det och avser inte att dra tillbaka det. Vi får se vad som händer närmaste månaden här nu och måste ta nästa beslut snart. Vi är väldigt försiktigt optimistiska och hoppas så klart slippa uppsägningar, men det måste bli en klar ytterligare förbättring. Jag kan inte säga mer än så.

Hur ser du på den närmaste framtiden?

– Det är väldigt oföutsägbart. Så länge pandemin inte är under bättre kontroll och det fortfarande inte är något vaccin framme som kan lugna marknaden kommer det vara instabilt. Vi ser att våra kunders prognoser inte är lika tillförlitliga som de brukar och et behövs nog ett vaccin som gör att pandemin stävjas.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt