Annons:

HAR VÄXT UR GARAGET - NU STARTAR HÅKAN BUTIK I VIMMERBY

Den 3 september firade Håkan Anderssons näthandelssajt asonjakt.se två år. Nu har Håkan beslutat sig för att öppna en fysisk jaktbutik i Vimmerby. Foto: Privat

HAR VÄXT UR GARAGET - NU STARTAR HÅKAN BUTIK I VIMMERBY

I två år har Vimmerbybon Håkan Andersson drivit sin webbaserade jaktbutik från hemmet. Nu har han växt ur garaget, och tar steget fullt ut och öppnar en fysisk butik i staden.

Annons:

Hittills har Håkan Andersson, som har jakt som sitt stora fritidsintresse, bedrivit den nätbaserade rörelsen Asonjakt från hemmet. Därifrån har han skeppat produkter till kunder runt om i hela landet.

Tankarna om en fysisk butik har Håkan, som tidigare bland annat jobbat på avdelningen för jakt och fiske hos en butik, haft en tid. Nu gör han slag i saken.

Butik intill MX World Collection

– Coronapandemin har gjort att jag både har ökat omsättningen och antalet kunder. Folk verkar ha mer tid för sina fritidssysselsättningar och prioriterar dem högre nu. Det har gjort att det inte är möjligt för mig att driva verksamheten från hemmet längre, berättar Håkan Andersson.

Nyligen fick Håkan erbjudande om att hyra en lokal precis intill motocrossmuseet MX World Collection, och efter en kortare betänketid beslutade han sig för att ta steget.

"Jag är skitnervös"

– Det är ett stort steg att ta. Jag är skitnervös, men samtidigt ska det bli fantastiskt roligt. Butiksytan är på cirka 40 kvadratmeter, och sedan kommer jag ha lagerytor utöver det, berättar Håkan.

Lokalt har han redan skaffat sig en bred kundkrets i och med näthandeln. En fysisk butik hoppas han ska förstärka det ytterligare.

– Egentligen hade jag velat vara igång med butiken i början av augusti, men det fanns helt enkelt inte tid till det. Nu är tanken att jag ska öppna någon gång i början av oktober istället – exakt datum är inte satt ännu.

Men lagom till älgjakten ser det ut att bli i alla fall.

Skyndar långsamt 

Till att börja med kommer sortimentet vara kopplat till jakt, som ammunition, sikten, kikare, avståndsmätare, kläder etc. Men Håkans tanke är att det ska utvecklas och växa kontinuerligt. För att bli komplett är Håkans ambition att på sikt börja handla med vapen, men kanske också bredda verksamheten till att även omfatta exempelvis fiskesegmentet.

– Jag skyndar långsamt och bygger i den takt jag hinner och som känns rätt. Behovet har vuxit lokalt bland mina gamla stamkunder, så de kommer forma utbudet också.

–  Nu handlar det mycket om planering och diskussioner med leverantörer. Det gäller att hitta det lokala sortimentet, samtidigt som jag vill ha bredd på rätt sätt, säger Håkan Andersson.

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt