Annons:

STORT FÖRETAG I VIMMERBY SÅLT – HAR 50 ANSTÄLLDA

Nils-Olof Nilsson har sålt sitt bolag Frödinge Tanktransport. Nilsson har arbetat för företaget i närmare 45 år. Foto: Jakob Karlsson

STORT FÖRETAG I VIMMERBY SÅLT – HAR 50 ANSTÄLLDA

Nils-Olof Nilsson började arbeta på Frödinge Tanktransport i slutet av 70-talet. Sedan dess har bolaget gått från cirka tio till 50 anställda – men nu är det dags att lämna över verksamheten. Ny ägare är Daniel Hagström från Skillingaryd.
– För min del handlar det om åldersskäl, berättar Nils-Olof Nilsson.

Annons:

Vimmerbyföretaget Frödinge Tanktransport är kanske inte traktens mest välkända bolag, men företaget har haft en omsättning runt 60 miljoner i många år och cirka 50 anställda. Verksamheten är bred och sysslar med flera olika typer av transporter; bland annat återvinning och mjölk.

Nu säljs bolaget.

– För min del är det åldersskäl. Jag är 66 år och tycker att det börjar bli dags att se efter en ny ägare. Vi har hållit på i cirka tre år för att komma fram till en lösning och att hitta en ny ägare är inte det lättaste. Transportbranschen är ingen guldbransch direkt och det gäller att hitta de som är intresserade.

"Känner ett ansvar" 

Verksamheten kommer att bedrivas på samma sätt som tidigare, med Vimmerby som bas, men även bilar stationerade i Västervik och i Oskarshamn.

– Det kommer rulla på som det har gjort. Vi är ungefär 50 anställda och då känner man ett ansvar för att det ska rulla vidare.

När bolaget bildades 1955 transporterade man enbart mjölk till Frödinge mejeri. Därefter har det varit en enorm utveckling.

– Det var fem åkare som gick tillsammans och bildade det här bolaget. När jag kom in fanns det tre tankbilar, det var det hela. Redan då, i slutet på 70-talet, märkte jag att mjölken gick ned och att vi måste hitta på lite annat. Vi köpte en grusbil och sedan började vi köra soporna i Vimmerby, Hultsfred och Högsby. Det gör vi inte längre, men miljösidan har vuxit. Vi kör mycket återvinning och har alla återvinningsstationer i Vimmerby, Hultsfred och Västervik. Eftersom det är en så spridd verksamhet har det varit svårt att hitta en ny ägare. Jag har vuxit in i det och har det i huvudet.

 "Känns väldigt bra"

Mjölken finns kvar och i dag kör bolaget för Skånemejerier och Glada Bonden.

– Vi har ökat lite hela tiden. Vi var åtta-nio anställda när jag började och vi har väl varit över 60 när vi hade sopkörningen. Mjölkbilarna går dygnet runt och då blir det mycket folk.

Hur känns det att sluta?

– Det känns bra, jag är färdig. Sedan har jag ett företag i Västervik, Västerviks färskvarutransporter och jag är delägare i Anders tankservice. Jag har också en tungverkstad i fastigheten med sju anställda så jag har att göra ändå och det är nog bra.

Vad tror du om bolagets framtid?

– Det känns väldigt bra. Under de här tre åren som vi har diskuterat så har vi träffats och pratat många gånger. Det har mognat fram.

Övertagandet sker i morgon den 1 oktober. Vår tidning har sökt den nya ägaren Daniel Hagström, men utan resultat. 

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt