Annons:

KLARA FRÅN VIMMERBY VINNARE I STOR INTERNATIONELL TÄVLING

Klara Kågefors till höger, och till vänster hennes vinnande bidrag i Fusion Flowers Magazines jultävling med krysantemum i fokus. Foto: Privat/Micael Rundberg

KLARA FRÅN VIMMERBY VINNARE I STOR INTERNATIONELL TÄVLING

Som en av elva florister har Klara Kågefors från Vimmerby valts ut att bli publicerad med bilder på sina julskapelser i en av världens ledande branschtidningar.

Annons:

Klara Kågefors, som äger och driver Fiore Floristdesign i Vimmerby, har även tidigare haft framgångar då en av världens ledande floristtidningar, Fusion Flowers Magazine, anordnat tävlingar.

Magazinet kommer ut med sex nummer per år till prenumeranter i fler än 70 länder. Den här gången handlade det om tidningens jultävling och temat var krysantemum.

En av elva vinnare

Av alla bidrag som skickades in från florister i hela världen valdes Klara ut som en av de elva vinnarna, vilket innebär publicering i Fusion Flowers julnummer. Hon är den enda svenska floristen som tog sig så långt.

– Det är klart att det är jätteroligt. I och med pandemin så förekommer det nästan inga fysiska tävlingar längre, utan det är på dessa sätt man får hålla igång, säger Klara Kågefors.

Hur kom du på idén till din jultolkning med krysantemum i fokus?

– Jag började spåna lite, sedan kom det bara. Det är ju väldigt ”ojuligt” just nu, så jag försökte verkligen hitta julkänslan. Jag ville få en sammatskänsla, så jag började med en rosett. Sedan adderade jag krysantemum och använde krossade julkulor för att få djup.

I Fusion Flowers Magazines julnummer får man möjlighet att se Klaras samtliga bilder.

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt