Annons:

EXTRA: ALV FÅR RÄTT I PUBLIKTVISTEN

Astrid Lindgrens Värld vinner tvisten om hur teaterföreställningarna ska betraktas ur laglig synpunkt. Foto: Arkivbild

EXTRA: ALV FÅR RÄTT I PUBLIKTVISTEN

Astrid Lindgrens Värld vinner tvisten med polisen i publikfrågan. Förvaltningsrätten i Malmö dömer för ALV:s fördel. 

Annons:

Det meddelar Dagens Juridik. Beslutet innebär att ALV får ta emot 50 personer vid varje teaterföreställning i parken – och inte 50 personer totalt som polisen fattade beslut om i somras. 

Förvaltningsrätten menar därmed att de olika föreställningarna är att betrakta som separata allmänna sammankomster istället för en allmän sammankomst. 

– Inom temaparken anordnas nio självständiga teaterföreställningar, det vill säga flera separata allmänna sammankomster. Det innebär att den begränsning i deltagarantalet som gäller för närvarande inte ska omfatta samtliga teaterföreställningar i temaparken utan för respektive föreställning inom området, säger chefsrådmannen Peter Kristiansson till Dagens Juridik. 

Höjs gränsen för allmänna sammankomster till sommaren gäller det även ALV. Dagens gräns på 50 personer i sittande publik skulle innebär att ALV får ta in 450 personer i parken. 

– Om regeringen beslutar att ändra maxantalet deltagare gäller denna förändring så klart även för Astrid Lindgrens Värld, säger Peter Kristiansson.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt